Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στον αέρα το μέλλον του Mega - Δεν θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια στο διαγωνισμό του ΕΣΡ

Στον αέρα το μέλλον του Mega - Δεν θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια στο διαγωνισμό του ΕΣΡ
Οι μέτοχοι του Mega αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες
Στον αέρα είναι πλέον το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού αλλά και των εκατοντάδων εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από 12 μήνες, καθώς οι μέτοχοι του αποφάσισαν να μην διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς το business plan που είχε συμφωνηθεί με τις τράπεζες δεν προέβλεπε το ενδεχόμενο το τίμημα της άδειας να ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι ενδιαφερόμενοι θα είναι άνω των επτά κάτι που αυτομάτως θα ανεβάσει κατά πολύ το τίμημα της εκάστοτε τηλεοπτικής άδειας, με αποτέλεσμα το τελικό τίμημα να είναι «απαγορευτικό» για το Mega.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, σχετικά με την απόφαση αυτή των μετόχων του Mega έχουν ενημερωθεί και οι τράπεζες.
Επί του παρόντος πάντως ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είναι ο ΣΚΑΪ, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα συμμετέχουν ο Antenna, το Star και το Έψιλον.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr, αίτηση αναμένεται να υποβάλλει και η Proteas Production η οποία είναι ιδιοκτήτρια του καναλιού PLUS TV στην Κύπρο και συμφερόντων Βρυώνη, ο οποίος ως γνωστόν έχει δηλώσει φορολογικός κάτοικος Αλβανίας και θεωρητικά δεν είχε καμία σχέση με το Έψιλον που αγόρασε ο Ιβάν Σαββίδης που πιθανότατα διαπραγματεύτηκε με τους αγνώστους γενικότερα επιχειρηματίες που εμφανίζονταν ως μέτοχοι του καναλιού.
Ωστόσο, ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας δεν αποκλείται να εκδηλωθεί και από εταιρεία συμφερόντων του Δ. Μάρη που έχει ήδη συνεργασία με τον όμιλο Σαββίδη «τρέχοντας» το Έθνος, την εφημερίδα που δημιουργήθηκε από τον όμιλο Μπόμπολα και λειτουργούσε ο Φώτης Μπόμπολας με το οποίον ο επιχειρηματίας είναι εταίρος στο Στοίχημα.
Άλλωστε ο επιχειρηματίας κ. Μάρης έχει κατοχυρώσει το σήμα news247tv μόλις τον περασμένο Νοέμβριο.
Πάντως, επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι των επτά, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων θα ζήσουν τη βάσανο του εγκλεισμού όπως συνέβη στον προηγούμενο διαγωνισμό.

Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα (10/1/2018) το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών Ant1, Alpha, Star και ΣΚΑΪ, τα οποία ζητούσαν να «παγώσει» προσωρινά η προκήρυξη για τη χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι κύριες αιτήσεις (προσφυγές) που έχουν καταθέσει οι τέσσερεις τηλεοπτικοί σταθμοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης