Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Γερουσία καλεί την Apple για τις καταγγελίες περί εκούσιας υποβάθμισης των iPhones

ΗΠΑ: Η Γερουσία καλεί την Apple για τις καταγγελίες περί εκούσιας υποβάθμισης των iPhones
Ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ η Apple 
Ο πρόεδρος της επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ για την επίβλεψη επιχειρηματικών ζητημάτων ζήτησε από την Apple να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την αποκάλυψή ότι επιβράδυνε σκόπιμα τα παλαιότερα iPhones, σύμφωνα με το Reuters.
Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για το θέμα στις 28 Δεκεμβρίου 2017, μειώνοντας το κόστος αντικατάστασης μπαταρίας και είπε ότι θα αλλάξει το λογισμικό της για να ελέγχουνοι χρήστες εάν η μπαταρία του τηλεφώνου είναι καλή.
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής John Thune, που προεδρεύει της Επιτροπής Εμπορίου, Επιστημών και Μεταφορών, δήλωσε σε επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple Tim Cook ότι "ο μεγάλος όγκος των καταναλωτικών επικρίσεων που διατυπώνονται εναντίον της εταιρείας, μετά την αποδοχή της, υποδηλώνει ότι θα έπρεπε να έχει καλύτερη διαφάνεια".
Η Apple δήλωσε ότι θα μειώσει την τιμή ενός ανταλλακτικού για τις μπαταρίες εκτός εγγύησης στα 29 από τα 79 δολάρια για τα iPhones 6 ή πιο καινούργια.
Η εταιρεία θα ενημερώσει επίσης το λειτουργικό της σύστημα iOS, ώστε οι χρήστες να μπορούν να ελέγχουν αν η μπαταρία είναι σε κακή κατάσταση και επηρεάζει την απόδοση του τηλεφώνου.
Ο Thune ρώτησε αν η Apple σκέφτεται να κάνει διαθέσιμες δωρεάν αντικαταστάσεις μπαταριών ή αν διερευνήσει την προσφορά εκπτώσεων για τους πελάτες που πλήρωσαν την πλήρη τιμή για να αντικαταστήσουν τις μπαταρίες.
Θέλει επίσης να μάθει αν η Apple ενημέρωσε τους καταναλωτές σχετικά με το χαρακτηριστικό του περιορισμού των ενημερώσεων λογισμικού, το οποίο επιβραδύνει το τηλέφωνο και εάν οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να απορρίψουν την ενημέρωση.
Η επιστολή ζητάει επίσης αν παρόμοιο λογισμικό χρησιμοποιήθηκε σε παλαιότερα μοντέλα iPhone.
Ο Thune θέλει τις απαντήσεις από την Apple στις 23 Ιανουαρίου 2018.
Η Apple αναγνώρισε νωρίτερα τον Δεκέμβριο ότι το λογισμικό των iPhone μπορεί να επιβραδύνει ορισμένα τηλέφωνα με προβλήματα μπαταρίας.
Δήλωσε ότι το πρόβλημα ήταν ότι οι γηρασμένες μπαταρίες λιθίου παρήγαγαν άνιση ισχύ, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει την απενεργοποίηση των iPhones για την προστασία των ευαίσθητων κυκλωμάτων στο εσωτερικό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης