Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Προστατευτικές πολιτικές στο εμπόριο και πληθωρισμός οι μεγάλες απειλές για το 2018

tags :
UBS: Προστατευτικές πολιτικές στο εμπόριο και πληθωρισμός οι μεγάλες απειλές για το 2018
Αισιόδοξη η UBS για τις παγκόσμιες αγορές το 2018 – Οι κίνδυνοι, όμως, παραμονεύουν…
Οι προστατευτικές πολιτικές στο εμπόριο -που θα εκφραστούν κυρίως από την κυβέρνηση του Donald Trump- θα αποτελέσουν μία από τις μεγάλες απειλές για την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές κατά τη διάρκεια του 2018, προειδοποιούν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της UBS Asset Management, οι οποίοι εκφράζουν, επίσης, την ανησυχία τους για μία ενδεχόμενη εκτόξευση του πληθωρισμού, ως απόρροια των χαλαρών νομισματικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.
Σε περίπτωση επιτάχυνσης στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, οι κεντρικές τράπεζες θα αναγκαστούν να συσφίξουν με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό, τη νομισματική τους πολιτικής.
Επίσης, έναν τρίτο κίνδυνο σύμφωνα με τους οικονομολόγους της ελβετικής τράπεζας, αποτελεί μία ενδεχόμενη απότομη επιβράδυνση στην ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, της δεύτερης μεγαλύτερης παγκοσμίως.
Όπως επισημαίνεται, η κυβέρνηση της χώρας έχει βάλει μπρος μία διαδικασία απομόχλευσης, σε μία προσπάθεια να μειώσει τον κίνδυνο μίας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Σε περίπτωση υλοποίησης των κινδύνων, οι αγορές που θα πληγούν περισσότερο θα είναι οι αναδυόμενες, υπογραμμίζεται.
Βέβαια, η ελβετική επενδυτική τράπεζα αναφέρει ότι, επί του παρόντος, «το περιβάλλον παγκόσμιας συγχρονισμένης ανάπτυξης, χαμηλού πληθωρισμού και υποστηρικτικής νομισματικής πολιτικής, θα συνεχίζει να στηρίζει τις αγορές το 2018».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης