Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τα πολιτικά κόμματα συμφωνούν για «καθαρότερους» κινητήρες αυτοκινήτων

Γερμανία: Τα πολιτικά κόμματα συμφωνούν για «καθαρότερους» κινητήρες αυτοκινήτων
Τα κόμματα έχουν δεσμευτεί για καθαρότερους, αποδοτικότερους κινητήρες καύσης
Τα κόμματα της Γερμανίας έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν του καθαρότερους κινητήρες καύσης με πιθανές ανακατασκευές υλικών, σηματοδοτώντας μία περαιτέρω πρόοδο στις συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
Ένα έγγραφο ομάδας εργασίας που επικαλείται το Reuters, ανέφερε ότι τα κόμματα θέλουν η Γερμανία να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους της, απαιτώντας διάφορα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των ηλεκτρικών οχημάτων και των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Επίσης, κατέστησε σαφές ότι έχουν δεσμευτεί για καθαρότερους, αποδοτικότερους κινητήρες καύσης, οι οποίοι μπορεί να σημαίνουν τροποποιήσεις υλικού.
Αυτό θα ήταν μια πολύ πιο ακριβή επιλογή από τις αναβαθμίσεις λογισμικού που έχουν ήδη συμφωνηθεί με τις ισχυρές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η πρόταση είναι, ωστόσο, λιγότερο φιλόδοξη από τα σχέδια άλλων χωρών, όπως η Γαλλία και η Βρετανία, που έχουν ορίσει ημερομηνίες για την απαγόρευση των κινητήρων ντίζελ.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία απασχολεί 800.000 άτομα, έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στο πετρέλαιο  τις τελευταίες δεκαετίες.
Το έγγραφο ανέφερε επίσης ότι τα κόμματα θέλουν να δημιουργήσουν ένα γερμανο-γαλλικό κέντρο, για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης.
Οι εμπειρογνώμονες συζητούν για το κόστος των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί και η ημερήσια εφημερίδα Rheinische Post ανέφερε ότι μέχρι τώρα τα έξοδα δαπανών ανήλθαν σε περίπου 100 δισ. ευρώ, πάνω από τα διαθέσιμα 45 δισ. ευρώ για την περίοδο έως το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης