Εκπνέει στις 11/1/18 η προθεσμία κατάθεσης φακέλων για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Εκπνέει στις 11/1/18 η προθεσμία κατάθεσης φακέλων για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών
Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 στις 15:00 εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων των τηλεοπτικών αδειών
Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 στις 15:00 εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων, για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ρ. Μορώνη, η λίστα των υποψηφίων που θα προσέλθουν αύριο στα γραφεία του ΕΣΡ για να διεκδικήσουν μία άδεια, θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα.
Στα γραφεία του ΕΣΡ αύριο θα βρίσκονται επτά ομάδες υποδοχής, οι οποίες θα απαρτίζονται από έναν νομικό και έναν οικονομολόγο, οι οποίοι θα παραλαμβάνουν τους φακέλους και θα κάνουν έναν πρώτο έλεγχο μέχρι την αποσφράγισή τους - διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή και ενδέχεται να φτάσει μέχρι και την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018.
Ο ενδελεχής έλεγχος των φακέλων (οικονομικά στοιχεία κλπ) θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ τόνισε ότι μετά τις 15:00, καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή. Επίσης, υπογράμμισε ότι κανένας δημοσιογράφος και καμία τηλεοπτική κάμερα δεν θα εισέλθει στα γραφεία του ΕΣΡ, καθώς θα παρεμποδίσει τη διαδικασία.
Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ, παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μια τηλεοπτική άδεια.
Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που θα έχουν κατατεθεί οι φάκελοι ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μορώνης, βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου.
Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS