Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Η Αφρική θα πληγεί περισσότερο από την κλιματική αλλαγή – Μέτρια η επίδραση στην Ελλάδα

tags :
Έρευνα: Η Αφρική θα πληγεί περισσότερο από την κλιματική αλλαγή – Μέτρια η επίδραση στην Ελλάδα
Αφρική, Λατινική Αμερική και Ασία θα πληγούν σε περίπτωση που ενταθούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με έρευνα της Eco Experts
Οι χώρες της αφρικανικής ηπείρου θα πληγούν τα μέγιστα σε περίπτωση που ενταθούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με όσα απορρέουν από την έρευνα της Eco Experts, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία του University of Notre Dame.
Μεταξύ άλλων, οι παράγοντες που εξετάστηκαν είναι η εξέλιξη (στο χειρότερο σενάριο της κλιματικής αλλαγής) στην υγειονομική περίθαλψη, την προσφορά τροφίμων, τα καιρικά φαινόμενα και τη σταθερότητα των κυβερνήσεων.
Η επίδραση στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη θα είναι μέτρια, με τη χώρα μας να κατατάσσεται 36η στην σχετική κατάταξη (από τη χώρα που θα υποστεί τις λιγότερες συνέπειες προς αυτήν που θα υποστεί τις περισσότερες).
Η Κύπρος και οι Η.Π.Α. βρέθηκαν στην 38η και 15η θέση, αντίστοιχα, από τα 181 κράτη που εξετάστηκαν.
Στις πρώτες θέσεις κυριάρχησαν οι σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες φαίνονται ως «ασφαλή καταφύγια» από την κλιματική αλλαγή.
Ειδικότερα, στις πρώτες θέσεις, με φθίνουσα σειρά, κατατάχθηκαν οι Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Φινλανδία, Σουηδία, Ελβετία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία και Αυστραλία.
Αναλυτικότερα, οι χάρτες της έρευνας (εξετάζουν μόνο τα δεδομένα σε επίπεδο χώρας, όχι περιφέρειες ή πόλεις):

full map
europe
north america
central americasouth americaafrica
asia map
southeast asia
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης