Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά στα υψηλά 3 ετών παραμένει το πετρέλαιο - Στα 69,11 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Κοντά στα υψηλά 3 ετών παραμένει το πετρέλαιο - Στα 69,11 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,08% στα 63,52 δολ. ανά βαρέλι
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη (11/1) το πετρέλαιο, το οποίο ωστόσο παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, με τους αναλυτές ωστόσο να προειδοποιούν ότι το ράλι του μαύρου χρυσού ενδεχομένως να πλησιάζει προς το τέλος του.
Ειδικότερα, περί τις 9:23 π.μ. το Brent υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,13% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69,11 δολ. ανά βαρέλι, παραμένοντας σε ιδιέταιρα κοντινή απόσταση από τα 63,67 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη τιμή του από τον Μάιο του 2015.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,08% στα 63,52 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχει βρεθεί στα 63,67 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη τιμή του από τον Δεκέμβριο του 2014.
«Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, υπάρχει πιθανότητα η τιμή του Brent να υποχωρήσει, καθώς οι τιμές υπερδεθμένονται και τα θεμελιώδη αναμένεται να υποστούν εποχιακή αποδυνάμωση», αναφέρει σε σημείωμά της η BMI Research.
Ωστόσο, το πετρέλαιο εξακολουθεί να δέχεται στήριξη από την προσπάθεια του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την αγορά, καθώς και λόγω της πτώσης που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, τα αμερικανικά αποθέματα για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2018 υποχώρησαν κατά σχεδόν 5 εκατ. βαρέλια, στα 419,5 εκατ. βαρέλια συνολικά, με τον όγκο να είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, η παραγωγή στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 290 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 9,5 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής, βάζοντας «φρένο» στις προσδοκίες της αγοράς ότι η αμερικανική παραγωγή θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως στην αρχή του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης