Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Μην ανησυχείτε… τα αμερικανικά ομόλογα συνεχίζουν να προσφέρουν αξία

Morgan Stanley: Μην ανησυχείτε… τα αμερικανικά ομόλογα συνεχίζουν να προσφέρουν αξία
Το βασικό σενάριο της Morgan Stanley είναι οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων να μειωθούν στο 1,95% το τέταρτο τρίμηνο του 2018
Έμμεση απάντηση στη δήλωση του Bill Gross δίνει σήμερα η Morgan Stanley, απορρίπτοντας την εκτίμηση ότι τα αμερικανικά ομόλογα βρίσκονται σε bear market.
«Μην ανησυχείτε, τα αμερικανικά ομόλογα συνεχίζουν να προσφέρουν αξία», έγραψαν σε σημείωμα την Πέμπτη οι στρατηγικοί της Morgan Stanley, Matthew Hornbach και Guneet Dhingra.
"Δεν υπάρχει κάποια αγορά αρκούδων", πρόσθεσε.
Το άλμα των αποδόσεων ώθησε τον Gross, στον όμιλο Janus Henderson, να δηλώσει σε ένα tweet την Τρίτη ότι άρχισε η bear market, προκαλώντας ανησυχία ανάμεσα στους οπαδούς του επενδυτή ομολόγων.
Ο βετεράνος αναλυτής προσδιόρισε ότι "η αγορά αρκούδων για την οποία μιλά είναι ήπια".
Οι τελευταίες αυξήσεις των αποδόσεων των 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ οφείλονται στις ανησυχίες για τις αγορές κινητών αξιών τόσο στη Wall Street όσο και στην Κίνα και στο ενδεχόμενο να υιοθετήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μια προσέγγιση στόχευσης σε επίπεδο τιμής και όχι πληθωρισμού στο πλαίσιο του καθορισμού πολιτικής.
Οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή από την Fed θα μπορούσε να αποτύχει στο να αντιδράσει επιθετικά, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα, σε περίπτωση ενός άλματος του πληθωρισμού πέρα από το στόχο του 2%.
Κανείς από αυτούς τους παράγοντες δεν είναι πιθανόν να υποστηρίξει την πρόσφατη κίνηση, έγραψαν οι Hornbach και Dhingra.
"Μπορείτε να συνεχίσετε τις τοποθετήσεις... Προχωρήστε", έγραψαν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
Το βασικό σενάριο της Morgan Stanley είναι οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων να μειωθούν στο 1,95% το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης