Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ανάπτυξη 2,2% για την οικονομία το 2017 - Δημοσιονομικό πλεόνασμα ρεκόρ στα 38,4 δισ. ευρώ

Γερμανία: Ανάπτυξη 2,2% για την οικονομία το 2017 - Δημοσιονομικό πλεόνασμα ρεκόρ στα 38,4 δισ. ευρώ
Παρά την ισχυρή ανάπτυξη του γερμανικού ΑΕΠ, τα αποτελέσματα δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων έξι ετών αναπτύχθηκε η οικονομία της Γερμανίας για το σύνολο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (11/1) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, με τα αποτελέσμτα ωστόσο να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 2,2% για το προηγούμενο έτος, γεγονός που αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας από το 2011.
Τα στοιχεία που δημοσίευσε η γερμανική Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι το 2017 αποτέλεσε μία δυναμική χρονιά για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Ωστόσο, οι οικονομολόγοι ανέμεναν ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη από την πλευρά της γερμανικής οικονομίας, με τις μέσες προβλέψεις να ανέμεναν αύξηση κατά 2,5%.
Εφόσον ληφθούν υπόψην οι ημερολογιακές προσαρμογές, ο ρυθμός αύξησης του γερμανικού ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 2,5% το οποίο αποτελεί επίσης την καλύτερη επίδοση των τελευταίων έξι ετών.
Καθοριστικό ρόλο στην αύξηση του ΑΕΠ διαδραμάτισαν τα υψηλότερα επίπεδα κατανάλωσης από την πλευρά των γερμανών αγοραστών, την ίδια στιγμή που οι επενδύσεις στη χώρα βρίσκονταν επίσης σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Πλεόνασμα ρεκόρ στα 38,4 δισ. ευρώ

Η Γερμανία κατέγραψε το 2017 δημοσιονομικό πλεόνασμα ρεκόρ ύψους 38,4 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 1,2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.
Πρόκειται για το σημαντικότερο πλεόνασμα που καταγράφεται στον προϋπολογισμό της Γερμανίας, που περιλαμβάνει αυτούς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, των κρατιδίων, των δήμων και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, από την επανένωση της χώρας το 1990.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης