Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και να παραγραφεί από κανέναν η ελληνικότητα της Μακεδονίας

Μητσοτάκης: Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και να παραγραφεί από κανέναν η ελληνικότητα της Μακεδονίας
Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας
Την θέση ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και να παραγραφεί από κανέναν η ελληνικότητα της Μακεδονίας διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.
«Είναι μεγάλη μου χαρά που επισκέπτομαι σήμερα αυτόν τον πολύ σπουδαίο, αυτόν το μοναδικό αρχαιολογικό χώρο.
Ένα σημείο αναφοράς για τον ελληνικό πολιτισμό.
Ένα από τα πιο σπουδαία μουσεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας.
Ένα μουσείο το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να επισκέπτονται όλοι προκειμένου να πιστοποιείται αυτό το οποίο μόλις ανάφερες την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τη σημαντική ιστορική παρακαταθήκη του Φιλίππου, του Μέγα Αλέξανδρου, η οποία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και η οποία δεν μπορεί να παραγραφεί από κανέναν.
Θέλω, και πάλι, να σε συγχαρώ για την προσπάθεια την οποία έχεις καταβάλει ν’ αναδείξεις αυτόν τον μοναδικό και αυτόν τον πολύ σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο.
Όχι μόνο μέσα από την υποστήριξη του μουσείου, αλλά και μέσα από τις ανασκαφές που γίνονται στο παλάτι του Φιλίππου.
Διότι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίζουμε και να μαθαίνουμε όλοι πραγματικά την ιστορία μας, είναι με το να τη μελετάμε και με το να επισκεπτόμαστε, βέβαια, εμείς οι ίδιοι αυτούς τους αρχαιολογικούς χώρους που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.
Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα έργα που έγιναν και για άλλα που προωθούνται, μέσω ΕΣΠΑ, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υποστήριξη του αρχαιολογικού μουσείου και για την ανασκαφή του Ανακτόρου του Φιλίππου του Β'.
«Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίζουμε και να μαθαίνουμε όλοι πραγματικά την ιστορία μας είναι με το να μελετάμε και με το να επισκεπτόμαστε εμείς οι ίδιοι αυτούς τους αρχαιολογικούς χώρους, που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας» δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφθηκε το δημαρχείο στα Γιαννιτσά και τη λαϊκή αγορά και συνομίλησε με πολίτες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί επίσης την Έδεσσα και την Αριδαία, καθώς και κωμοπόλεις και χωριά της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης