Τέσσερα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων για το Αιγαίο (video)

Τέσσερα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων για το Αιγαίο (video)
Το ΠΝ τα "παζαρεύει" με τις ΗΠΑ για τις Ειδικές Δυνάμεις.
Τέσσερα σκάφη “πύραυλους” “παζαρεύει” το ΥΠΕΘΑ από τις ΗΠΑ, για τη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών. Πρόκειται για τέσσερα Mark V τα οποία οι Αμερικανοί δίνουν στην Ελλάδα προς $2 εκ. το καθένα δηλαδή σύνολο $8 εκ.
Οι δυνατότητες των σκαφών θεωρούνται από τους επιτελείς του ΠΝ ιδανικές για ειδικές επιχειρήσεις της ΜΥΚ, αλλά και άλλων τμημάτων Ειδικών Δυνάμεων. Η ταχύτητά τους ασύλληπτη και δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για σκάφη που χρησιμοποιούν οι SEALS.
Οι Αμερικανοί  τα ΄χουν βγάλει “στη βιτρίνα των εκπτώσεων” εδώ και αρκετά χρόνια,από την εποχή που Α/ΓΕΝ ήταν ο Κοσμάς Χρηστίδης. Το μειονέκτημα που έκανε το ΠΝ επιφυλακτικό στην απόκτησή τους, ήταν ότι θεωρούνται σκάφη που έχουν πολύ μεγάλη κατανάλωση καυσίμου και γι΄ αυτό είναι ακριβά στη χρήση τους. Είναι κι ένας από τους λόγους που οι Αμερικανοί τα αποσύρουν. Ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ -που είναι βατραχάνθρωπος- εκτιμά ότι τα πλεονεκτήματα των σκαφών είναι πολλά και σημαντικά και πως στο Αιγαίο όπου οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές το πρόβλημα του κόστους χρήσης δεν θα είναι τόσο μεγάλο.
Τι μένει για να τα πάρουμε; Να τα ζητήσουμε επισήμως. Οι Αμερικανοί τα δίνουν, συζητήσεις έχουν γίνει και μένει το επίσημο ελληνικό αίτημα.

www.bankingnews.gr

BREAKING NEWS