Τελευταία Νέα

Χ.Α- 11/1: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (part2)

tags :
Χ.Α- 11/1: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (part2)
Οπου κερδίζουμε αρκετά, ρευστοποιούμε ποσοστά των θέσεών μας ανάλογα με την επιθυμία του καθενός…

Εποχή για πωλητές η παρούσα και φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι αν δεν τα βάλουμε στη τσέπη, τα κέρδη είναι απλά λογιστικά και όχι πραγματικά. ‘Οπου κερδίζουμε αρκετά, ρευστοποιούμε ποσοστά των θέσεών μας ανάλογα με την επιθυμία του καθενός…

ΣΧΟΛΙΟ - επανάληψη: Το 2017 θα είναι η χρονιά των πολύ καλών εταιρειών με τρέχουσα αποτίμηση κάτω των 150 εκατ. ευρώ. Οι στόχοι έχουν ήδη μπει στο περισκόπιο (δεν είναι δεοντολογικό να ονοματίσουμε…), όμως χαρτιά δεν υπάρχουν για να ικανοποιήσουν την ζήτηση στις τρέχουσες τιμές. ‘Αλλωστε, η στήλη τα έχει ήδη αναφέρει πολλάκις, λεπτομερέστατα και σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Αν δεν υπάρξει αρνητική γεωπολιτική εξέλιξη, θα δούμε πράγματα και θαύματα…
  • Η συνεχιζόμενη διάχυση του κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος φέρνει δειλά στην επιφάνεια πασίγνωστες αμαρτωλές ιστορίες του ελληνικού χρηματιστηρίου. (Ευτυχώς, που πάρα πολλές έχουν πλέον αποχωρήσει από το ταμπλό)
  • Και όσο περνάει ο καιρός θα βγαίνουν στην επιφάνεια ολοένα και απαιτητικότερα, στηριζόμενες σε φήμες, διαδόσεις και ιστορίες για “ζουρλούς”.
  • ‘Αλλωστε, στου κουφού την πόρτα… όλοι γνωρίζουμε την συνέχεια…
  • Για να μην… ξεφεύγουμε: 
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες» σύμφωνα με τον Burton Malkiel:

  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.
ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ – ΕΚΘΕΣΗ της AXIA VENTURES: Διατηρούν την σύσταση ΑΓΟΡΑ για τις συστημικές μετοχές οι αναλυτές της AXIA, σε έκθεση τους στην οποία κόβουν παράλληλα τις τιμές-στόχους. Συγκεκριμένα:

Μειώνει την τιμή-στόχο στα 2,6000 ευρώ (από 3,0000 ευρώ) για την ΑΛΦΑ . Στα 1,1900 ευρώ (από €1,2000) για την Eurobank. Στα 0,3600 ευρώ (από €0,5000) την τιμή-στόχο για την Εθνική και στα 4,5900 ευρώ (από €6,2000) για την Πειραιώς. Οι αναλυτές της ΑΧΙΑ διατήρησαν αμετάβλητη την σύσταση καθώς εκτιμούν ότι οι τράπεζες θα περάσουν τον σκόπελο των stress test και του IFRS 9 χωρίς να χρειαστούν νέα κεφάλαια.

LAMDA DEVELOPMΕΝΤ: Εκτιμούμε ότι τάφαγε τα ψωμιά της…(το πολύ άλλο ένα +10%) Δεν έχει ανοδικό potential για την ώρα… Δεν είναι δα και φτηνή πλέον… Προέχουν άλλες… προτεραιότητες από το ανέβασμα της τιμής της μετοχής… Την αποσύρουμε από τις επιλογές μας. Υπάρχουν φθηνότερες (έως και πολύ) μετοχές.

http://www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης