Ρύθμιση 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία - Ποιοι μένουν εκτός

Ρύθμιση 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία - Ποιοι μένουν εκτός
O υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, διευκρίνισε ότι στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και οι αγρότες 
Διευκρινίσεις σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για εξόφληση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, παρείχε από τη Βουλή, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, διαβεβαιώνοντας ότι η μοναδική κατηγορία ασφαλισμένων που μένει εκτός είναι όσοι αδυνατούν να αποπληρώσουν οφειλή έως 50.000 ευρώ εντός 10 ετών.
Μάλιστα, διευκρίνισε ότι από τη δυνατότητα ρύθμισης δεν εξαιρούνται οι αγρότες.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι αρχές Φεβρουαρίου θα τεθεί σε λειτουργία και η πλατφόρμα για οφειλέτες έως 50.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν στο σύστημα περισσότεροι οφειλέτες.
Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, περίπου 900.000 άτομα με ποσό οφειλής από 20.000-50.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 83% των οφειλετών, αναμένεται ότι θα μπει στη διαδικασία ρύθμισης, εκτιμώντας παράλληλα ότι το 2018 θα εκτοξευτούν τα έσοδα στην ασφάλιση.
Από την πλευρά του, ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι στη ρύθμιση οφειλών των 120 δόσεων δεν περιλαμβάνονται όσοι έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων ή οι μικροί επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και τόνισε ότι είναι ανάγκη να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά και να ενταχθούν και φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτου ποσού οφειλών.
«Όλα τα φυσικά πρόσωπα με οποιαδήποτε δραστηριότητα έχουν τη δυνατότητα ένταξης στις ρυθμίσεις οφειλών μέχρι 50.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών και αυτών που έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων» απάντησε ο κ. Πετρόπουλος, προσθέτοντας ότι εξαιρούνται από τη ρύθμιση μόνο όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να εξοφλήσουν τις εισφορές τους σε διάρκεια 10 ετών.


bankingnews.gr

BREAKING NEWS