Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Εργαζόμαστε για να πετύχουμε την καλύτερη συμφωνία Brexit - «Όχι» σε δεύτερο δημοψήφισμα

May: Εργαζόμαστε για να πετύχουμε την καλύτερη συμφωνία Brexit - «Όχι» σε δεύτερο δημοψήφισμα
H Theresa May διαβεβαίωσε ότι εργάζεται για τη διασφάλιση της καλύτερης εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ
Για τη διασφάλιση της καλύτερης εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαίωσε σήμερα (11/01/2018) ότι εργάζεται η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, μετά από ανάλυση που έδειξε ότι η χώρα θα μπορούσε να χάσει σχεδόν 500.000 θέσεις εργασίας εάν δεν καταλήξει σε συμφωνία.
Η ανάλυση διενεργήθηκε κατόπιν αιτήματος του δημάρχου του Λονδίνου, Sadiq Khan, από την Cambridge Econometrics.
«Ο αριθμός στον οποίο αναφέρατε ήταν το σενάριο του “χωρίς συμφωνία”.
Αυτό που κάνουμε είναι να εργαστούμε για την καλύτερη διαπραγμάτευση για τον βρετανικό λαό για το Brexit», δήλωσε η May σε δημοσιογράφους.
«Μπορούμε να επιτύχουμε ρυθμίσεις και συμφωνίες με την ΕΕ και είμαι βέβαιη ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε μια καλή συμφωνία», πρόσθεσε η βρετανίδα πρωθυπουργός.
Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της May είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Βρετανία δεν θα διεξαγάγει δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.
Η δήλωση του εκπροσώπου ήρθε σε απάντηση σε σχόλιο που είχε κάνει νωρίτερα ο πρώην επικεφαλής του UKIP και ένας από τους «αρχιτέκτονες» του Brexit, Nigel Farage.
Σε δηλώσεις του, ο Farage υποστήριξε πως θα ήταν καλό να γίνει και ένα δεύτερο δημοψήφισμα προκειμένου να μπει ένα τέλος σε όλους εκείνους που ζητούν να εγκαταλειφθεί το Brexit.
«Πιστεύω ότι εάν κάνουμε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή μας ή όχι στην ΕΕ, θα ξεμπερδεύαμε με αυτό το ζήτημα για μια γενιά», είχε τονίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης