Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το μέγεθος μετράει... (video)

Το μέγεθος μετράει... (video)
Όταν οι αμερικανοί πεζοναύτες σώζουν το ελικόπτερό τους με ένα άλλο… μεγαλύτερο!
Όταν ένα UH-1Y πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε μια ακτή της Οκινάουα, οι Πεζοναύτες απλώς έστειλαν ένα μεγαλύτερο για να το μαζέψει. Για το τεράστιο CH-53E Venom ήταν εύκολη υπόθεση και το ακινητοποιημένο ελικόπτερο μεταφέρθηκε ως αναρτώμενο εξωτερικό φορτίο (sling load) στην βάση του για επισκευές. Και το πρόβλημα λύθηκε!
Η αμερικανική παρουσία είναι ιδιαίτερα έντονη στην Οκινάουα όπου σταθμεύουν περίπου 26.000 Αμερικανοί στρατιώτες. Αποτελεί βασικό κομμάτι των αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών, αλλά και σημείο τριβής με τον τοπικό πληθυσμό που αντιδρά, πότε για όχληση από τις πτήσεις αμερικανικών τζετ και ελικοπτέρων, πότε για ατυχήματα που συμβαίνουν και κυρίως, για την αυξημένη εγκληματικότητα που συνδέουν με έναν τόσο μεγάλο αριθμό ξένων στρατιωτών –στο παρελθόν τα περιστατικά βιασμού που οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη είχαν οξύνει τις σχέσεις των Αμερικανών με τις τοπικές Αρχές – ζητώντας την λήψη δραστικών μέτρων.
Υπάρχουν σχέδια για την μετακίνηση των αμερικανικών βάσεων σε λιγότερο κατοικημένες περιοχές της Οκινάουα. Ωστόσο η λύση αυτή δεν ικανοποιεί όλους καθώς πολλοί κάτοικοι επιθυμούν την πλήρη απομάκρυνση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το νησί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης