Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Οι πολιτικές εξελίξεις αποτελούν τον μεγάλο κίνδυνο για τη Λατινική Αμερική το 2018

tags :
Fitch: Οι πολιτικές εξελίξεις αποτελούν τον μεγάλο κίνδυνο για τη Λατινική Αμερική το 2018
Η Fitch προειδοποιεί με υποβαθμίσεις τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, αν συνεχιστεί η πολιτική αστάθεια 
Ο πολιτικός κίνδυνος θα μπορούσε να αποτελέσει βασική πηγή αβεβαιότητας για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής το 2018, παρά τη βελτίωση που παρατηρείται στις μακροοικονομικές και πιστωτικές προοπτικές, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings, επισημαίνοντας πως, κατά τα τελευταία χρόνια, η κυκλική οικονομική ανάκαμψη και οι μειωμένες εξωτερικές ανισορροπίες έχουν θέσει τα κράτη της περιοχής σε καλύτερη μακροοικονομική θέση.
Ωστόσο, μια σειρά εκλογών διαδικασιών φέτος στις μεγάλες οικονομίες, όπως η Βραζιλία, η Κολομβία και το Μεξικό, σε συνδυασμό με τις προστατευτικές εμπορικές -αφορά στη συμφωνία «NAFTA»- και μεταναστευτικές πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών, ίσως αντισταθμίσουν την παραπάνω πρόοδο.
Το Περού ήδη βιώνει μία πολιτική αναταραχή από τον περασμένο μήνα, ενώ, την ίδια στιγμή, στη Βραζιλία συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονταν πολιτικά πρόσωπα.
Σε ό,τι αφορά στην Αργεντινή, παρατηρείται μία ισχυρότερη προσπάθεια στις συνταξιοδοτικές και φορολογικές μεταρρυθμίσεις από τον Πρόεδρο Mauricio Macri, επισημαίνεται.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, σε έκθεσή του μέσα στο 2017, υπολόγιζε στο 1,1% την αύξηση του συνολικού ΑΕΠ των χωρών της περιοχής κατά το περασμένο έτος, έπειτα από δύο συνεχόμενα χρόνια ύφεσης.
Μάλιστα, η Fitch εκτοξεύει στο 2,5% την πρόβλεψή της για το 2018!
Πέντε χώρες (Βραζιλία, Χιλή, Εκουαδόρ, Μεξικό και Κόστα Ρίκα) έχουν αρνητικό outlook, όνο η Κολομβία έχει θετικό outlook, με τις υπόλοιπες χώρες να περιορίζονται στο σταθερό.
Βάσει των οικονομικών στοιχείων, μεγάλο «αγκάθι» για την περιοχή παραμένει η Βενεζουέλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης