Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Οι εταιρείες τζόγου και gaming διαθέτουν τη μερίδα του λέοντος στις ICOs

tags :
Credit Suisse: Οι εταιρείες τζόγου και gaming διαθέτουν τη μερίδα του λέοντος στις ICOs
Οι εταιρείες τζόγου εκμεταλλεύτηκαν στο μέγιστο τις αρχικές δημόσιες προσφορές «μαρκών» το 2017
Οι εταιρείες τζόγου και gaming διαθέτουν τη μερίδα του λέοντος στις αρχικές δημόσιες προσφορές «μαρκών» (ICOs) που πραγματοποιήθηκαν το 2017, σύμφωνα με την σχετική έρευνα της Credit Suisse.
Να σημειωθεί ότι οι «μάρκες» είναι εμπνευσμένες -και δομημένες- από κρυπτονομίσματα όπως το Βitcoin και το Εthereum.
Ουσιαστικά, πρόκειται για νέα ψηφιακά νομίσματα, που πωλούνται έναντι πραγματικών χρημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης νεοσύστατων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Autonomous NEXT, τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από ICOs ανήλθαν σε περίπου 4 δισεκ. δολάρια το περασμένο έτος, με το Business Insider να αναφέρει μία αρχική προσφορά-μαμούθ για καζίνο στο Μακάο, ύψους 500 εκατ. δολαρίων.
Η ελβετική τράπεζα σημειώνει πως εταιρείες τζόγου και gaming έχουν πολλά να κερδίσουν από την τεχνολογία «Βlockchain» και τα κρυπτονομίσματα, λόγω τςη ανωνυμίας που προσφέρεται στου επενδυτές-πελάτες.
«Η ζήτηση για ανώνυμο τζόγο είναι εμφανής στη σχετικά υψηλή χρήση των προπληρωμένων καρτών στις ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών και στις έρευνες συμπεριφοράς καταναλωτών.



Τα τυχερά παιχνίδια με κρυπτο-επενδυτές να διεξαχθούν επί του παρόντος χωρίς την ανάγκη παροχής εγγράφων αναγνώρισης ή ,σε ορισμένες περιπτώσεις, χωρίς την ανάγκη δημιουργίας λογαριασμού», επισημαίνεται.
Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές αυξάνουν τις προσπάθειές τους για να περιορίσουν τις αρχικές προσφορές μαρκών.
Η Κίνα και η Νότια Κορέα συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών που έχουν απαγορεύσει πλήρως τις ICOs, ενώ η Ουάσιγκτον έχει αναστείλει ορισμένες ICOs για μη τήρηση των νόμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης