Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σβίγκου: Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους μετόχους του MEGA

Σβίγκου: Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους μετόχους του MEGA
H επιλογή είναι εις βάρος των εργαζομένων και εις βάρος του MEGA
«Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους μετόχους που κάνουν μια επιχειρηματική επιλογή η οποία είναι εις βάρος των εργαζομένων και εις βάρος της επιχείρησης», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο τηλεοπτικό δελτίο των εργαζομένων του MEGA.
«Το ότι οι μέτοχοι του Mega δεν προκήρυξαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για την εταιρία και δεν προσήλθαν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είναι δική τους επιχειρηματική επιλογή», τόνισε και μίλησε για «άθλιο επιχειρηματικό παιχνίδι» που, όπως είπε, παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων του καναλιού εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, με τους ίδιους να είναι απλήρωτοι «τη στιγμή που ο σταθμός εκπέμπει κανονικότατα και εισπράττει έσοδα από διαφημίσεις».
«Οι μέτοχοι», τόνισε, «μπορούσαν να έχουν προβεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και να συμμετάσχουν στη διαδικασία της αδειοδότησης».
«Δεν το επέλεξαν αυτό.
Ήταν τελικά έξι οι αιτήσεις για τις συνολικά επτά άδειες που προκηρύχτηκαν και το ότι δεν κάνουν αίτηση για άδεια βαραίνει τους ίδιους», σημείωσε.
Για να προσθέσει ειδικότερα: «Βαραίνει τους μετόχους και όσους προσπάθησαν να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση ότι με τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες δήθεν ήθελαν να κλείσει το Mega και άλλα τηλεοπτικά κανάλια, ενώ άλλοι είχαν πάρει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δάνεια με αέρα, και άλλοι υποσχόντουσαν ότι θα συνεχιστεί κανονικά να εκπέμπει ο σταθμός και κρατούσαν όμηρους τους εργαζομένους και συνεχίζουν να τους κρατάνε εδώ και τόσους μήνες».
Η κ. Σβίγκου υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση σαφέστατα και πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την στήριξη των εργαζομένων» και ότι «θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την καταβολή των δεδουλευμένων» των εργαζομένων.
Υπενθύμισε ότι και στις ανακοινώσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει επισημάνει αυτό και το προηγούμενο διάστημα «που όλος σχεδόν ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος σιωπούσε εκκωφαντικά».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης