Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Όταν χάνεται η ανθρωπιά και η κοροϊδία ξεπερνάει κάθε όριο

tags :
Όταν χάνεται η ανθρωπιά και η κοροϊδία ξεπερνάει κάθε όριο
Ποιος φταίει πραγματικά για το ζήτημα του MEGA;
Κοροϊδία, απανθρωπιά, ντροπή…
Αυτές πιθανότατα είναι οι πρώτες λέξεις που έρχονται στο μυαλό κάποιου -μη κακεντρεχή- όταν σκέφτεται την υπόθεση του Mega και των εκατοντάδων εργαζομένων σε αυτό.
Κοροϊδία: Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που βιώνουν δύο χρόνια οι εργαζόμενοι στο «Μεγάλο» κανάλι;
Απανθρωπιά: Ανεξαρτήτως του ποιος φταίει (η κυβέρνηση ή οι μέτοχοι) για την τροπή που έχουν τα πάρει τα πράγματα, αυτό που συμβαίνει στους εκατοντάδες εργαζόμενους είναι απάνθρωπο.
Ντροπή: Για σχεδόν δύο χρόνια οι εργαζόμενοι έχουν χορτάσει από υποσχέσεις, αν και αυτές δεν γεμίζουν τα άδεια στομάχια.
Για σχεδόν δύο χρόνια στηρίζουν το κανάλι, διατηρώντας το σε λειτουργία ώστε να συγκεντρώνονται χρήματα από τις διαφημίσεις.
Δεν είναι ντροπή όταν τις τελευταίες ημέρες από διάφορες πλευρές καλλιεργήθηκαν ελπίδες για την επαναλειτουργία του σταθμού, και τελικά οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες;



Κι αυτό παρ' όλο που -όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι- «στα ταμεία των τραπεζών σωρεύθηκαν 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις».  
Και βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Mega δεν ήταν μόνο ο Πρετεντέρης, ο Καψής, η Τρέμη και όλα τα «μεγάλα» ονόματα που έκαναν τις αναλύσεις τους στα παράθυρα του δελτίου ειδήσεων και ίσως προκαλούσαν δυσφορία σε κάποιους τηλεθεατές...
Το Mega ήταν οι τεχνικοί, οι ρεπόρτερς που εργάζονται υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες (είτε λόγω καιρού είτε λόγω επικαιρότητας), ήταν οι γραμματείς, ήταν οι τηλεφωνήτριες, ήταν οι διοικητικοί υπάλληλοι και πολλοί άλλοι οι οποίοι πιθανότατα αντιμετωπίζουν πολλοί σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και προβλήματα διαβίωσης αυτή τη στιγμή.
 
Σενάρια επί σεναρίων
 
Για το μέλλον του Megα έχουν ακουστεί πολλά.
Ότι μπορεί να διεκδικήσει θεματική ή άδεια τοπικής εμβέλειας, όταν και εφόσον προκηρυχθεί διαγωνισμός βέβαια...
Ότι μπορεί τελικά να μην αλλάξει κάτι και το γεγονός ότι δεν διεκδίκησε άδεια να μην ισοδυναμεί με λουκέτο, καθώς υπάρχει πιθανότητα να ακυρωθεί ο διαγωνισμός αν γίνει δεκτή η προσφυγή των τηλεοπτικών σταθμών στο ΣτΕ στη δικάσιμο που έχει προσδιοριστεί για την 3η Μαρτίου (την Τετάρτη απορρίφθηκε η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής).
Ότι δεν αποκλείεται εταιρεία συμφερόντων Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη να υποβάλλει αίτηση να λάβει άδεια και στη συνέχεια να υποβάλλει αίτημα συνδιαλλαγής για το Mega χωρίς να δεσμεύεται εκ των προτέρων.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας διαδικασίας θα επαναπροκηρυχθεί η εναπομείνασα τηλεοπτική άδεια.
Βέβαια όλα αυτά είναι σενάρια επί σεναρίων και τίποτα ουσιαστικό δεν προσφέρουν.
Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: εκατοντάδες εργαζόμενοι είναι στον αέρα, απλήρωτοι με τις υποχρεώσεις να τρέχουν διότι καμία ΔΕΚΟ και καμία τράπεζα δεν δείχνει την ίδια ανοχή που δείχνουν οι εργαζόμενοι όταν δεν πληρώνονται…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης