Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Φόβοι για επεισόδια στο Νταβός λόγω της έλευσης Trump

Ελβετία: Φόβοι για επεισόδια στο Νταβός λόγω της έλευσης Trump
Φόβοι για επεισόδια στο Νταβός λόγω της έλευσης Trump
Φόβους για τη διεξαγωγή επεισοδιακών εκδηλώσεων λόγω της έλευσης του αμερικανού προέδρου Donald Trump, για να παραστεί στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός (WEF), εξέφρασαν οι ελβετικές αρχές σήμερα 11 Ιανουαρίου 2018.
"Στο πλαίσιο του προσεχούς WEF στο Νταβός και μετά την ανακοίνωση της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, ανακοινώθηκε μια διαδήλωση για την οποία δεν έχει δοθεί άδεια" ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τις ομοσπονδιακές αρχές της Ελβετίας.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές "εκφράζονται φόβοι για σοβαρά βίαια επεισόδια" κατά τη διάρκεια αυτών των συγκεντρώσεων.
Η διαδήλωση, την οποία οργανώνει το αντικαπιταλιστικό, ελβετικό κίνημα RJG, είναι προγραμματισμένη για τις 16.00 του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) και οι αρχές αναμένουν ότι θα συμμετάσχουν σ' αυτήν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Trump σκοπεύει να επισκεφθεί το Νταβός, στο καντόνι του Γκρισόν, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ από τις 22 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου.
Η ελβετική οργάνωση Campax ξεκίνησε αμέσως μια διαδικτυακή εκστρατεία συλλογής υπογραφών με αίτημα να μην επιτραπεί στον Αμερικανό πρόεδρο η συμμετοχή στο WEF.
Η εκστρατεία της έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα το απόγευμα 8.100 υπογραφές.
Προς το παρόν, το πρόγραμμα του Trump στο Νταβός δεν έχει γίνει γνωστό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης