Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Θα αποχωρήσουμε από τη NAFTA αν δεν υπάρξει δίκαιη συμφωνία για τις ΗΠΑ

tags :
Trump: Θα αποχωρήσουμε από τη NAFTA αν δεν υπάρξει δίκαιη συμφωνία για τις ΗΠΑ
Νέες «βολές» από τον Donald Trump για την εμπορική συμφωνία NAFTA
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποχωρήσουν από τη Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου Βορείου Αμερικής (North American Free Trade Agreement, NAFTA) σε περίπτωση που δεν υπάρξει μία «δίκαιη συμφωνία» για τη χώρα, προειδοποίησε για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος Donald Trump, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Wall Street Journal.
Όπως έγινε γνωστός χθες (10 Ιανουαρίου 2018) από το Reuters -το οποίο επικαλούταν δύο κυβερνητικές πηγές του Καναδά-, ο Καναδάς είναι σχεδόν απόλυτα πεπεισμένος ότι ο D. Trump θα αποσύρει τις Η.Π.Α. από τη Συμφωνία.
Μάλιστα οι εν λόγω πηγές υποστήριξαν ότι ο Ρεπουμπλικάνος θα προχωρήσει πολύ σύντομα στην επίσημη ανακοίνωση, πιθανώς προς τα τέλη Ιανουαρίου 2018, δηλαδή όταν τα άλλα κράτη που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία, Καναδάς και Μεξικό, θα ξεκινούν τον έκτο και τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων για τον εκσυγχρονισμό της.
Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος έχει επανειλημμένα δηλώσει πως θα βάλει τέλος «στην εκμετάλλευση των Η.Π.Α.» που απορρέει από τις τρέχουσες εμπορικές συμφωνίες.
Μεταξύ άλλων, οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στις Η.Π.Α. έχουν απευθύνει έκκληση στον Donald Trump για παραμονή στη Συμφωνία, καθώς, σε περίπτωση αποχώρησης, θα πληγούν καίρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης