Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Υποβαθμίζεται σε «ΒΒ-», από «ΒΒ», η Βραζιλία – Σταθερό το outlook

tags :
S&P: Υποβαθμίζεται σε «ΒΒ-», από «ΒΒ», η Βραζιλία – Σταθερό το outlook
Σε υποβάθμιση για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Βραζιλίας προχώρησε η Standard & Poor’s
Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης «ΒΒ» -σε «ΒΒ-»- για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Βραζιλίας προχώρησε η Standard & Poor’s, μεταβάλλοντας σε σταθερές -από αρνητικές- τις προοπτικές (outlook).
Να σημειωθεί ότι ο οίκος είχε θέσει τον περασμένο Μάιο υπό επιτήρηση για υποβάθμιση τις αξιολογήσεις της χώρας, για να τις θέσει εκτός επιτήρησης τον Αύγουστο 2017.
Η μεγαλύτερη οικονομία της Βραζιλίας χαρακτηρίζεται από διαρθρωτικές αδυναμίες στα δημόσια οικονομικά, υψηλό δημόσιο χρέος, ασθενείς προοπτικές ανάπτυξης και ασθενέστερους δείκτες διακυβέρνησης, καθώς πολιτική αστάθεια που επηρεάζει τη χάραξη πολιτικής.
Βέβαια, διαθέτει την ικανότητα να απορροφά τα «σοκ» λόγω της ευέλικτης συναλλαγματικής ισοτιμίας και της ισχυρής θέσης των διεθνών συναλλαγματικών της διαθεσίμων.
«Οι καθυστερήσεις στην προώθηση των διορθωτικών δημοσιονομικών μέτρων, σε συνδυασμό με τις αβέβαιες προοπτικές πολιτικής μετά τις προεδρικές εκλογές του 2018, αντικατοπτρίζουν την ασθενέστερη αποτελεσματικότητα στη χάραξη πολιτικής από την πολιτική τάξη της Βραζιλίας.
Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την άποψη ότι το συγκριτικά σταθερό εξωτερικό προφίλ της Βραζιλίας και η ευελιξία και αξιοπιστία της νομισματικής και συναλλαγματικής της πολιτικής συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της βαθμολογίας στο BB- κατά το επόμενο έτος, εξισορροπώντας τις οικονομικές και δημοσιονομικές αδυναμίες και την αβεβαιότητα σχετικά με τις προεδρικές εκλογές του 2018», αναφέρεται.
Ειδικότερα, οι προβλέψεις του οίκου:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης