Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμερα 12/1 η απόφαση Trump για το Ιράν – Προς επιβολή κυρώσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα

tags :
Σήμερα 12/1 η απόφαση Trump για το Ιράν – Προς επιβολή κυρώσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
Εάν προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση θα τορπιλίσει τη συμφωνία του Ιράν με την ομάδα 5 +1
Την απόφαση του για το εάν θα παρατείνει ή όχι την άρση των κυρώσεων στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα αναμένεται να γνωστοποιήσει σήμερα 12/1 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ο Trump έχει διατυπώσει αρκετές φορές έως σήμερα την πρόθεση του να ακυρώσει τη συμφωνία του 2015 που υπεγράφη μεταξύ του Ιράν και της διεθνούς κοινότητας.
Εάν σήμερα το απόγευμα ανακοινώσει, όπως αναμένεται, την επανεπιβολή κυρώσεων, θα πρόκειται για μια κίνηση που επί της ουσίας θα βάλει τέλος στη διεθνή συμφωνία είχαν συνάψει με την Τεχεράνη τα κράτη μέλη της ομάδας 5+1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλαδή οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ρωσία και η Κίνα, συν τη Γερμανία).
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε για το εν λόγω θέμα συνάντηση με κορυφαίους συμβούλους του και στελέχη της κυβέρνησής του χθες Πέμπτη.
«Ο πρόεδρος θεωρεί πάντα ότι η συμφωνία με το Ιράν είναι μια από τις χειρότερες στην ιστορία
Ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματά της είναι ότι επιτρέπει στο Ιράν να συνεχίζει ελεύθερα να αναπτύσσει το πυρηνικό του πρόγραμμα και να μπορεί ταχύτατα να αποκτήσει τη δυνατότητα να "δραπετεύσει"», δηλαδή να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα» ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης