Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Άγκυρα εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ - Στα άκρα η κόντρα των 2 χωρών

Η Άγκυρα εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ - Στα άκρα η κόντρα των 2 χωρών
Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείου Εξωτερικών, οι Τούρκοι πολίτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αυθαίρετων συλλήψεων 
Ταξιδιωτική οδηγία για τους πολίτες της που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ εξέδωσε η Τουρκία, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Μάλιστα, σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι οι Τούρκοι πολίτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αυθαίρετων συλλήψεων και θα πρέπει να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους και να λάβουν προφυλάξεις αν τελικά αποφασίσουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.
Παράλληλα σημειώνεται ότι πρόσφατα υπήρξε μια αύξηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις και στα περιστατικά βίας στις ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Mehmet Simsek, δήλωσε ότι η ίδια η Halkbank θα καταβάλει οποιοδήποτε πρόστιμο της επιβληθεί από τις ΗΠΑ μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου να καταδικάσει το υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας αυτής Mehmet Hakan Atilla ότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ, γράφει σήμερα (12/1/2018) η Hurriyet.
«Αν επιβληθεί στην Halkbank κάποιο πρόστιμο, αυτή θα το πληρώσει.
Εμείς δεν θα δανειστούμε για την Halkbank», σημείωσε ο Simsek, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται η Hurriyet.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την Άγκυρα, η απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου για τον Τούρκου τραπεζίτη έχει πολιτικά κίνητρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης