Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (CDU): Άμεσα οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης - Ο κόσμος δεν μπορεί να μας περιμένει

tags :
Merkel (CDU): Άμεσα οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης - Ο κόσμος δεν μπορεί να μας περιμένει
Στόχος η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Γερμανίων σε λίγα χρόνια υποστήριξε η καγκελάριος Merkel
Συστήνουμε στο κόμμα μας να αρχίσει συνομιλίες για το σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης υποστήριξε η καγκελάριος Angela Merkel κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Βερολίνο λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές και Σοσιαλδημοκράτες κατέληξαν σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.
"Πρέπει να είμαστε ταχύτεροι στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων.
Διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια των διερευνητικών μας συνομιλιών ότι ο κόσμος δεν μπορεί να μας περιμένει" υποστήριξε η Merkel, η οποία τόνισε ότι χρειάστηκε να βρούμε μια συμφωνία ώστε οι Γερμανοί να έχουν καλύτερη διαβίωση σε 10 ή 15 χρόνια.
"Αυτή η συμφωνία αφορά την κοινωνική ασφάλιση και τη θέση της Γερμανίας στον κόσμο" επεσήμανε η Merkel.
Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, σήμερα (12/1/2018) θα συνεδριάσουν τα ανώτατα όργανα των κομμάτων και οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες τους, προκειμένου να αναλύσουν το αποτέλεσμα των διερευνητικών συζητήσεων και να αποφασίσουν εάν υπάρχει πράγματι έδαφος προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης και την κατάρτιση κυβερνητικού προγράμματος.
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) θα λάβει την σχετική απόφαση σε επίπεδο ηγετικής ομάδας, ενώ το SPD, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, σκοπεύει να διοργανώσει έκτακτο συνέδριο στις 21 Ιανουαρίου, στην Βόννη.
Μέχρι τότε, ο Martin Schulz, θα πρέπει να πείσει τα στελέχη του κόμματός του, κυρίως στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στην Βαυαρία, αλλά και τη Νεολαία του SPD, να εγκαταλείψουν την άποψή τους για μη συμμετοχή στην κυβέρνηση και να δεχθούν την εισήγησή του.
Οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), οι οποίοι σύμφωνα με όλες τις διαρροές των τελευταίων ημερών, ήταν εκείνοι που προέβαλαν την σθεναρότερη αντίσταση κατά τις διερευνητικές συνομιλίες, θα αναλύσουν το αποτέλεσμα των συνομιλιών την Δευτέρα (15/1/2018) το πρωί, στο Μόναχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης