Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τους όρους συμμετοχής στις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας

tags :
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τους όρους συμμετοχής στις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας
Oι προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στην αγορά για διάστημα άνω του ενός έτους θα πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις φορτίου, ενώ οι νέοι θα πρέπει να υποβάλουν business plan
Κατατέθηκε στη Βουλή το κείμενο τις τροπολογίας για τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ, που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Διαβάστε εδώ το κείμενο της τροπολογίας

Νωρίτερα το worldenergynews.gr έγραφε ότι:

Σήμερα Παρασκευή (12/1) αναμένεται τελικώς να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία επιδιώκεται να διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο για τον περιορισμό των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχεται από δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ.
Η τροπολογία έχει συμφωνηθεί με τους Θεσμούς και οι όροι που θέτει είναι σχετικά ελαστικοί σε ότι αφορά τη δυνατότητα εξαγωγής της ενέργειας που προέρχεται από ΝΟΜΕ.
Στόχος είναι να μην παραβιάζεται η αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού όπως απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία προβλέπει ότι οι παλαιοί προμηθευτές (που δραστηριοποιούνται στην αγορά πάνω από ένα χρόνο) θα πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις φορτίου, δηλαδή να αποδεικνύουν ότι έχουν πελάτες στην εγχώρια αγορά.
Η υποβολή business plan στο ΛΑΓΗΕ θα είναι προαιρετική σε αυτή τη φάση.
Ωστόσο οι νέοι προμηθευτές θα πρέπει να υποβάλουν business plan στο ΛΑΓΗΕ τρεις ημέρες πριν τη διενέργεια κάθε δημοπρασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης