Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Merkel - Schulz για «πάγωμα» των φορολογικών συντελεστών - Δεν πέρασε η θέση του SPD για αύξηση

Συμφωνία Merkel - Schulz για «πάγωμα» των φορολογικών συντελεστών - Δεν πέρασε η θέση του SPD για αύξηση
Σύμφωνα με το προσωρινό κείμενο της συμφωνίας -28 σελίδων- μεταξύ CDU/CSU και SPD, στόχος των διαπραγματεύσεων είναι μια «σταθερή κυβέρνηση με ευχέρεια κινήσεων»
«Παγώνουν» οι φορολογικοί συντελεστές στη Γερμανία, με βάση τη συμφωνία CDU/CSU και SPD, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες δεν κατάφεραν να
επιβάλλουν την αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από το 42% στο 45%.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σύμφωνα με το προσωρινό κείμενο της συμφωνίας -28 σελίδων- μεταξύ CDU/CSU και SPD, στόχος των διαπραγματεύσεων είναι μια «σταθερή κυβέρνηση με ευχέρεια κινήσεων».
Όπως σημειώνεται στο προοίμιο τα κόμματα επιδιώκουν μια «νέα αρχή στην ευρωπαϊκή πολιτική».
Εκτός αυτού οι τρεις δυνητικοί εταίροι επιθυμούν να «ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να γεφυρωθούν τα χάσματα που έχουν δημιουργηθεί».
Οι αντιπρόσωποι των τριών κομμάτων συζήτησαν για σχεδόν 24 ώρες τους τρόπους χρηματοδότησης διαφόρων καθοριστικών τομέων όπως είναι η φορολογική και η κοινωνική πολιτική, αλλά και η υγεία.
Παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά περιθώρια του προϋπολογισμού υπολογίζονται σε 45 δις ευρώ, οι ομάδες εργασίας κατέληξαν ήδη χθες το πρωί σε ένα συνολικό κόστος που φθάνει το διπλάσιο ποσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης