Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Οι 855-860 μον. κρίνουν το μέλλον του ΧΑ – Κόπωση στον FTSE 25

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Οι 855-860 μον. κρίνουν το μέλλον του ΧΑ – Κόπωση στον FTSE 25
Στις τελευταίες συνεδριάσεις στο Τραπεζικό Δείκτη επικρατεί το «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη»
Την ανοδική πορεία παρά τους υψοφοβικούς δισταγμούς συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου περνώντας και από τα διαγραμματικά «διόδια» των 840 μονάδων, σημειώνει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ, Απόστολος Μάνθος, στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά.
Η δυναμική διάσπασης ή μη της περιοχής των 855 με 860 μονάδων θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της μετωπικής σύγκρουσης με το πολύ κρίσιμο επίπεδο των 880 μονάδων.
Έντονη όμως  αδυναμία ανοδικής διαπερατότητας των 860 μονάδων θα επαναφέρει το Γενικό Δείκτη σε βραχυχρόνιο καθοδικό momentum προς τις 825 μονάδες αφήνοντας έτσι στο συρτάρι τα σχέδια απόδρασης προς τις 920 μονάδες, σημειώνει ο αναλυτής.
Φυσιολογική διαγραμματική κόπωση μεταξύ των 2175 με 2130 μονάδων πραγματοποιεί στις τελευταίες συνεδριάσεις ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25προσπαθώντας να ανακτήσει δυνάμεις για τη μετέπειτα ανοδική του πορεία.
Πιθανά ημερήσια κλεισίματα άνω των 2175 μονάδων θα οδηγήσει αρκετούς σε κάλυψη των short θέσεων με αποτέλεσμα ένα βίαιο τίναγμα άνω των 2200 μονάδων.
Στην αντίθετη περίπτωση που ο δείκτης δηλώσει ανοδική σαθρότητα τότε ο χρόνος θα αρχίσει να κυλάει αντίστροφα για μια ξαφνική κατοχύρωση κερδών βάζοντας ως αρχικό πτωτικό στόχο το επίπεδο βάσης των 2108 μονάδων, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Στις τελευταίες συνεδριάσεις στο Τραπεζικό Δείκτη επικρατεί το  «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη», καθώς σε αυτά τα επίπεδα τιμών των 980 με 950 μονάδων κανένα από τα δύο στρατόπεδα  Bulls Vs Bears δε ρισκάρει επιθετική κίνηση μη θέλοντας να αναλάβουν πρωτοβουλία.
Διαγραμματικά η διατήρηση των 945 με 955 μονάδων σε επίπεδο ημερήσιου κλεισίματος θα ωθήσει αρκετούς ενεργούς επενδυτές να αναλάβουν περισσότερο αγοραστικό ρίσκο ενώ εάν χαθεί η εν λόγω ζώνη στήριξης θα ανοίξει ο κατηφορικός δρόμος για τις 900 με 885 μονάδες, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης