Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης για Dijsselbloem: Τι να μας πει ο ανθυποϋπάλληλος του Schaeuble...

tags :
Βαρουφάκης για Dijsselbloem: Τι να μας πει ο ανθυποϋπάλληλος του Schaeuble...
Οι Ολλανδοί ψηφοφόροι τον απέλυσαν, το κόμμα του πάτωσε κυριολεκτικά», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης
Στις αιχμές του τέως προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μέσω του Real FM.
«Το τι λέει ένας ανθυποϋπάλληλος του Schaeuble, ο οποίος ουσιαστικά δεν έπαιξε ποτέ κανένα ρόλο, σε καμία ουσιαστική καμπή, είτε προ της δικής μου υπουργίας, είτε κατά τη διάρκεια, είτε μετά, δεν έχει καμία απολύτως σημασία», τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης.
«Μην ξεχνάμε ότι επιλέχθηκε γιατί δεν είχε τα προσόντα, ούτε το ειδικό βάρος για να παίξει αυτόν τον ρόλο», πρόσθεσε.
«Είναι αναξιόπιστος στην ίδια του τη χώρα.
Οι Ολλανδοί ψηφοφόροι τον απέλυσαν, το κόμμα του πάτωσε κυριολεκτικά», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης και τόνισε για τον τέως πρόεδρο του Eurogroup ότι «είναι ένα άτομο χωρίς υπόσταση, να σας θυμίσω ότι δεν έχει καν πτυχίο πανεπιστημιακό.
Αναγκάστηκε, την περίοδο που ήμουν υπουργός Οικονομικών, να ανασκευάσει το βιογραφικό του, να παραδεχθεί ότι δεν είχε τον μεταπτυχιακό τίτλο που έλεγε ότι είχε».
Σε δηλώσεις του στους Financial Times ο Dijsselbloem υποστήριξε ότι εναντιώθηκε στο ενδεχόμενο ενός Grexit καθώς όπως είπε θα ήταν μια εξέλιξη πραγματικά καταστροφική ενώ υπογράμμισε πως από τη στιγμή που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άλλαξε άρδην το τοπίο και όλα έγιναν ευκολότερα στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Ευρωζώνης.
Ο Dijsselbloem παραδέχεται πως τα μέτρα που υιοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα ήταν ακραία και όπως λέει ο προσανατολισμός όλων για την Ελλάδα είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και όχι η επιβολή μέτρων περαιτέρω λιτότητα.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του J. Djjsselbloem, οι κυβερνήσεις πέρασαν τη χειρότερη κρίση της ιστορίας τους, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων διάσωσης της Κύπρου και της Ελλάδας.
Ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης για τη χώρα αποφασίστηκε τον Ιούλιο του 2015, ύστερα από μια περίοδο έξι μηνών, κατά την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, "πολέμησαν" τις κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ σχετικά με τους όρους που συνδέονταν με τα δάνεια διάσωσης.
Ο κ. Dijsselbloem δήλωσε ότι, ενώ πολλά είχαν λεχθεί για σχέδια που κυκλοφόρησε η Γερμανία κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών για ένα προσωρινό "Grexit", στην πράξη οι χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης - δηλαδή αυτές με χαμηλότερο κατά κεφαλή πλούτο από την Ελλάδα - έχασαν την υπομονή τους με την Αθήνα.
"Πίσω από τη Γερμανία υπήρχαν αρκετές χώρες που ευθυγραμμίζονταν.
Αυτές απλά είπαν:« Τελειώσαμε. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη. Δεν θέλουμε να μιλάμε πλέον με την ελληνική κυβέρνηση. Θέλουμε να μιλήσουμε για το Σχέδιο Β", είπε ο Dijsselbloem, τονίζοντας ότι ποτέ δεν ήθελε μια ελληνική έξοδο, η οποία θα ήταν «πραγματικά καταστροφική» και «τεράστιο λάθος».
Η Ελλάδα δεν παραβιάζει πλέον τους κανόνες του προϋπολογισμού της ΕΕ και είναι έτοιμη να εξέλθει από το πρόγραμμα διάσωσης φέτος, ανέφερε ο Dijsselbloem.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης