Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Ακόμη ένα βαρύ μνημονιακό πολυνομοσχέδιο - Στάση αναμονής για τις επιπτώσεις

Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Ακόμη ένα βαρύ μνημονιακό πολυνομοσχέδιο - Στάση αναμονής για τις επιπτώσεις
Το εμπόριο τηρεί στάση αναμονής για τις επιπτώσεις που θα έχει το πολυνομοσχέδιο στην αγορά, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης
Για ακόμη ένα βαρύ μνημονιακό πολυνομοσχέδιο έκανε λόγο σήμερα (12/01/2018) ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, τονίζοντας ότι το εμπόριο τηρεί στάση αναμονής για τις επιπτώσεις που θα έχει το πολυνομοσχέδιο στην αγορά.
«Δυστυχώς, πρόκειται για ακόμη ένα βαρύ μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις από το σύνολο σχεδόν των υπουργείων.
Με την ψήφισή του, εκπληρώνονται τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 4,5 δισ. ευρώ και κλείνει η τρίτη αξιολόγηση, γεγονός που θα δρομολογήσει το προτελευταίο βήμα για την “επόμενη ημέρα”.
Σε ένα πολυνομοσχέδιο 1.326 σελίδων, με πολλά “ψιλά” γράμματα, είναι ελάχιστα τα σημεία για παρεμβάσεις, αλλά αρκετά για αντιδράσεις», δήλωσε ο κ. Κορκίδης.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναγνώρισε, ωστόσο, στα λίγα θετικά του πολυνομοσχεδίου, τη διάταξη που αφορά στη φοροαπαλλαγή τριετίας για καινοτόμες επιχειρήσεις, καθώς προβλέπεται, ότι τα κέρδη μιας επιχείρησης, που προέρχονται από την πώληση προϊόντων, για την παραγωγή των οποίων χρησιμοποιήθηκε ευρεσιτεχνία, διεθνώς αναγνωρισμένη, στο όνομα της επιχείρησης, απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος για τρεις συνεχόμενες χρήσεις.
Επίσης, ο κ. Κορκίδης ανέφερε πως «το πολυνομοσχέδιο αποτελεί θετική εξέλιξη για την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ από την ίδρυση και λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας προσδοκούμε τη μείωση του ενεργειακού κόστους, που αποτελεί πάγιο αίτημα του βιομηχανικού κλάδου».
«Το σίγουρο πάντως είναι, πως μετά την ψήφισή του, το Γενικό Λογιστήριο δεν μπορεί να εκτιμήσει τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των διατάξεων και δύσκολα μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δημιουργούνται νέα θετικά δεδομένα σε εμπόριο και βιομηχανία, οπότε, περιμένουμε να δούμε εφαρμογή και συνέπειες», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS