Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν θα πάω σε Συμβούλιο Αρχηγών αν δεν συμφωνήσουν Τσίπρας - Καμμένος

Μητσοτάκης: Δεν θα πάω σε Συμβούλιο Αρχηγών αν δεν συμφωνήσουν Τσίπρας - Καμμένος
Το πακέτο της λύσης θα πρέπει να είναι συνολικό και ισχύει η θέση της ΝΔ για αρραγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπούμε στην συζήτηση
Δεν θα συμμετάσχει σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Προέδρο της Δημοκρατίας, εάν δεν υπάρξει αποσαφηνισμένη ενιαία θέση της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ενώ σε ερώτηση για το αν θα ανταποκριθεί σε πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση που κληθεί για ενημέρωση απάντησε “θα το σκεφτώ”.
Ο κ. Μητσοτάκης μένοντας στην σκληρή γραμμή για να ικανοποιήσει το εσωτερικό του ακροατήριο και να συμβιβάσει τις θέσεις Σαμαρά και Καραμανκλή, είπε ακόμη ότι το Βουκουρέστι είναι ο ελάχιστος πήχυς για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρόσθεσε ότι η θέση της ΝΔ για το ονοματολογικό είναι καθαρή: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.
Σημείωσε όμως ότι το πακέτο της λύσης θα πρέπει να είναι συνολικό και ισχύει η θέση της ΝΔ για αρραγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπούμε στην συζήτηση.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης και πρόσθεσε ότι “διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση δεν πάνε μαζί”. Σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο να κατηγορείται κάποιος για χρυσαυγίτης επειδή διαθέτει εθνική ευαισθησία.
Είπε ακόμη ότι “καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε συλλαλητήρια”, σημείωσε ότι ότι όπως είχε πει και ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής, εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια δεν γίνεται.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Ντάισενμπλουμ είπε ότι, “ο Ντάισενμπλουμ ομολόγησε αυτό που όλοι ξέρουμε, δεν υπήρξε καμιά διαπραγμάτευση γιατί ο Τσίπρας είπε ναι σε όλα” και πρόσθεσε ότι έτσι όλοι βολεύονται, ωστόσο το θέμα είναι να βολεύονται οι πολίτες.
Τέλος δήλωσε ότι “ο Τσίπρας πρέπει να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για τη μετά το πρόγραμμα εποχή”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης