Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street, μετά τα macro και τραπεζικά αποτελέσματα - Σε επίπεδα ρεκόρ ο Dow Jones

Άνοδος στη Wall Street, μετά τα macro και τραπεζικά αποτελέσματα - Σε επίπεδα ρεκόρ ο Dow Jones
Με ήπια κέρδη άνοιξε η Wall Street, στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, αλλά και των τραπεζικών αποτελεσμάτων
Με ήπια κέρδη άνοιξε σήμερα (12/01/2018) η Wall Street, με τον Dow Jones να ανέρχεται σε ενδοσυνεδριακά υψηλά, στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, αλλά και των τραπεζικών αποτελεσμάτων.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,37%, στις 25.668,12 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,18% και κινείτο στις 2.772,62 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,04% υψηλότερα, στις 7.214,82 μονάδες.


Ο Nasdaq δέχεται πιέσεις από τη μετοχή της Facebook, η οποία καταγράφει απώλειες άνω του 4%, μία ημέρα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε αλλαγές στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Ωστόσο, και οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν εβδομαδιαία κέρδη τουλάχιστον 1%.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν μια ισχυρή περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων, μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα που ανέφεραν σήμερα μεγάλες αμερικανικές τράπεζες για το δ’ τρίμηνο του 2017.
Η Wells Fargo ανακοίνωσε κέρδη 6,2 δισ. δολ. ή 1,16 δολ. ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη 1,07 δολ. ανά μετοχή, με τη μετοχή της τράπεζας να υποχωρεί, ωστόσο, κατά 0,7% λίγο μετά το άνοιγμα.
Την ίδια ώρα, η BlackRock ανέφερε κέρδη 6,24 δολ. ανά μετοχή, περισσότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, που έκαναν λόγο για 6,02 δολ. ανά μετοχή, ενώ συμπεριλαμβανομένου ενός οφέλους 1,2 δισ. από τη φορολογική μεταρρύθμιση που υιοθετήθηκε πρόσφατα από τις ΗΠΑ, τα κέρδη του μεγαλύτερου διαχειριστή assets στον κόσμο ανήλθαν σε 2,3 δισ. δολ.
Η J.P. Morgan Chase ανέφερε μια «βουτιά» 37% στα κέρδη δ’ τριμήνου, καθώς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα δέχθηκε πλήγμα λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης Trump.
Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 4,23 δισ. δολ. ή 1,07 ανά μετοχή, ενώ η επίδραση από το νέο φορολογικό καθεστώς διαμορφώθηκε στα 2,4 δισ. δολ.
Ωστόσο τα κέρδη της JP Morgan ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τη μετοχή της τράπεζας να σημειώνει άνοδο 0,8%.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση 11,2% για το δ’ τρίμηνο του 2016.
Την ίδια ώρα, το επενδυτικό κλίμα ευνόησαν και ορισμένα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, αφού τόσο οι λιανικές πωλήσεις όσο και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ακολούθησαν ανοδική πορεία τον Δεκέμβριο 2017.
Οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,4%, εμφανίζοντας ανοδική πορεία για τέταρτο διαδοχικό μήνα, αλλά ήταν ελαφρώς χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι είχαν προβλέψει ότι θα σημείωναν άνοδο 0,5%.
Κατά τον ίδιο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή εμφάνισε άνοδο 0,1%, κυρίως εξαιτίας της σημαντικής ενίσχυσης στο κόστος κατασκευής κατοικιών.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve του Ντάλας, Robert Kaplan, ο οποίος προέβλεψε ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,5% - 2,75% το 2018, ενώ εκτίμησε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προβεί σε τρεις αυξήσεις των επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, πτωτικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, το οποίο απομακρύνεται από τα υψηλά τριών ετών, με τις προοπτικές ωστόσο για το σύνολο του 2018 να παραμένουν ιδιαίτερα θετικές.
Ειδικότερα, περί τις 17:00, το αργό υποχωρούσε κατά 0,3%, στα 63,6 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,1% χαμηλότερα, στα 69,2 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης