Τελευταία Νέα
Διεθνή

ABC: Επεισοδιακές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας στην Αθήνα

ABC: Επεισοδιακές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας στην Αθήνα
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων σε συγκρούσεις με διαδηλωτές στην Αθήνα
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων σε συγκρούσεις με διαδηλωτές στην απεργία που ανέστειλε τα δρομολόγια σε πλοία και δημόσιες συγκοινωνίες την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018, καθώς τα συνδικάτα εντείνουν τις διαμαρτυρίες τους, εναντίον ενός νέου νομοσχεδίου που θα περιορίσει το δικαίωμα απεργίας και επιταχύνει τη διαδικασία των κατασχέσεων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο ABC.
Περισσότεροι από 8.000 διαδηλωτές συμμετείχαν σε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι απεργίες ανέστειλαν τη λειτουργία στις δημόσιες συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα.
Στο τέλος της διαδήλωσης, η αστυνομία συγκρούστηκε με τους διαδηλωτές έξω από τη Βουλή.
Δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις ή τραυματισμοί.
Το νομοσχέδιο, το οποίο θα ψηφιστεί αργά τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, θεωρείται ενδεχομένως το τελευταίο μεγάλο πακέτο περικοπών, πριν η Ελλάδα κατευθυνθεί προς το τέλος του προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο του 2018.
Ο Γιώργος Πέρρος, ανώτερος αξιωματούχος του Κομμουνιστικού Κόμματος και επικεφαλής της διαδήλωσης της Παρασκευής, υποσχέθηκε να εντείνει τις διαμαρτυρίες πριν από την ψήφιση της Δευτέρας.
"Αφήστε τους να ψηφίσουν ότι θέλουν.
Δεν θα σταματήσουμε", είπε.
Η Ελλάδα έχασε τη δυνατότητα να βγαίνει στις διεθνείς αγορές ομολόγων το 2010, αλλά μετά από χρόνια περιορισμού του προϋπολογισμού, υπάρχουν ελπίδες ότι η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει ένα λαμπρότερο μέλλον.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της χώρας, για παράδειγμα, μειώθηκε κάτω από το 4%, το χαμηλότερο της σε περισσότερο από μια δεκαετία, ένα σαφές σημάδι ότι οι επενδυτές είναι πιο αισιόδοξοι για τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός μελών σε απεργία για να θεωρηθεί νόμιμη η διαμαρτυρία.
Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε την προτεινόμενη αλλαγή ως δευτερεύουσα.
"Αυτό δεν επηρεάζει τα συνδικάτα και δεν αλλάζει τη διαδικασία που ακολουθείται στις απεργίες".
Περισσότερες διαμαρτυρίες προγραμματίζονται για τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένης μιας στάσης εργασίας τριών ωρών από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, που θα σταματήσουν τις πτήσεις μεταξύ 12 μ.μ. και 3 μ.μ..
Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες και στα δημόσια νοσοκομεία, προγραμματίζουν επίσης απεργίες και στάσεις εργασίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης