Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Μία εκτόξευση στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ, θα βάλει τέλος στο «ράλι» της Wall Street

tags :
BofA: Μία εκτόξευση στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ, θα βάλει τέλος στο «ράλι» της Wall Street
Συνέχεια της επενδυτικής ευφορίας στις αμερικανικές αγορές διαπιστώνει η Bank of America 
Η αισιοδοξία του επενδυτικού κοινού για τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης καλά κρατεί, σχολιάζει σε ανάλυσή της η Bank of America Merrill Lynch, επισημαίνοντας, ωστόσο, ορισμένους δυνητικούς κινδύνους.
Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα εκτιμά πως μία ενδεχόμενη εκτόξευση της απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου Η.Π.Α. σε πάνω από 3%, μία ενίσχυση του πληθωρισμού στους μισθούς της εγχώριας οικονομίας ή το ξέσπασμα ενός εμπορικού «πολέμου» ως απόρροια των προστατευτικών πολιτικών του Donald Trump, θα βάλει τέλος στο επενδυτικό «πάρτυ» των τελευταίων 14 μηνών στη Wall Street.

asd

Παράλληλα, απαντώντας σε όσους εκφράζουν ανησυχίες για μία ταχύτερη του αναμενομένου σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed), σχολίασε πως «αντί να ρωτάτε τι επίπεδο αποδόσεων στα ομόλογα Η.Π.Α. ομολόγων θα προκαλέσει την πτώση των αγορών», είναι καλύτερο το να ρωτάτε «τι επίπεδο στον δείκτη S&P 500 θα αναγκάσει τη Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης».

asd

Να σημειωθεί ότι η τράπεζα έχει θέσει τιμή-στόχο στις 2.860 μονάδες για τον δείκτη-βαρόμετρο, το πρώτο τρίμηνο του 2018, αναμένοντας ταυτόχρονα ενίσχυση στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου Η.Π.Α., στο 2,85%.
Η BofA παραθέτει επίσης στοιχεία για τις εισροές στη Wall Street την πρώτη εβδομάδα του 2018 (2-5/1), οι οποίες ανήλθαν σε 24,4 δισεκ. δολάρια, η έκτη υψηλότερη εβδομαδιαία επίδοση που έχει καταγραφεί.

asde

Επιπλέον 13,7 δισεκ. δολάρια εισέρευσαν σε εταιρικά ομόλογα στις Η.Π.Α. αλλά και χρεόγραφα των αναδυόμενων οικονομιών, αναφέρεται.

sdf
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης