Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει τα επιτόκια εντός του 2018

tags :
Moody’s: Η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει τα επιτόκια εντός του 2018
Η Moody’s αναμένει συνέχεια της πολύ χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την Ε.Κ.Τ. το 2018
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των ιστορικά χαμηλών επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους, εκτιμά σε σημείωμά του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως η Ε.Κ.Τ. θα επικεντρωθεί αρχικά στην περαιτέρω μείωση ή κατάργηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Αφού πραγματοποιήσει αναφορά στα «bullish» πρακτικά της Τράπεζας που δημοσιοποιήθηκαν εχθές, 11 Ιανουαρίου 2018, ο οίκος σημειώνει πως ο -ετήσιος- πληθωρισμός συνεχίζει να βρίσκεται σε επίμονα χαμηλά επίπεδα στην Ευρωζώνη, ήτοι 1,4% τον Δεκέμβριο 2017, κάτω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει ο Mario Draghi.
Οι αναιμικές επιδόσεις εμφανίζονται ως παράδοξο μπροστά στην ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής και τον πληθωρισμό στις τιμές παραγωγού.
Σε ό,τι αφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, η δραστική επιτάχυνση στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή δε θα επιτρέψει στην Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England, BoE) να προχωρήσει σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής πριν από το τέταρτο τρίμηνο του 2018, επισημαίνεται.
«Ο πολιτικός κίνδυνος για την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη παραμένει.
Οι ιταλικές εκλογές τον Μάρτιο μπορούν να αλλάξουν το πολιτικό status quo στη ζώνη του ευρώ, ενώ η αστάθεια στη Γερμανία ενδέχεται να συνεχιστεί, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το Brexit», σχολιάζει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης