Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλότερα οι ευρωαγορές, μετά τη συμφωνία στη Γερμανία - Νέο ρεκόρ για FTSE 100

Υψηλότερα οι ευρωαγορές, μετά τη συμφωνία στη Γερμανία - Νέο ρεκόρ για FTSE 100
Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της επίτευξης συμφωνίας για τον «Μεγάλο Συνασπισμό» στη Γερμανία
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα (12/01/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της επίτευξης συμφωνίας για τον «Μεγάλο Συνασπισμό» στη Γερμανία, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκονται και εταιρικά αποτελέσματα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,31% υψηλότερα, στις 398,49 μονάδες, ενώ στο σύνολο της εβδομάδας ενισχύθηκε κατά 0,29%.
O DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,32%, στις 13.245,03 μονάδες, ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,20% και έκλεισε στο νέο ιστορικό υψηλό των 7.778,64 μονάδων, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,52% υψηλότερα, στις 5.517,06 μονάδες.


Το επενδυτικό κλίμα ευνόησε ιδιαίτερα η καταρχήν συμφωνία μεταξύ της καγκελαρίου Angela Merkel και των Σοσιαλδημοκρατών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, βάζοντας τέλος στους μήνες πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία.
To ευρώ ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών μετά την είδηση της συμφωνίας, ανερχόμενο στο 1,2123 δολ.
Ο κλάδος αυτοκινήτων κατέγραψε τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 1,24%, καθώς έλαβε ώθηση από τη βρετανική GKN, που «εκτοξεύτηκε» κατά 26% μετά την απόρριψη πρότασης εξαγοράς.
Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen και Porsche εμφάνισαν επίσης ισχυρά κέρδη.
Σημαντική άνοδο 1% κατέγραψαν και οι μετοχές στον κλάδο λιανεμπορίου, με την πορτογαλική Jeronimo Martins να σημειώνει άνοδο 4,4%, καθώς ανέφερε υψηλότερες πωλήσεις.
Η μετοχή της Carrefour ενισχύθηκε κατά 1,7%, καθώς οι επενδυτές «καλωσόρισαν» την εξαγορά μεριδίου στο Showroomprive.com.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία τον Δεκέμβριο του 2017, καταδεικνύοντας την αδυναμία των αυξήσεων στις τιμές εντός της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις της στατιστικής υπηρεσίας Insee.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης