Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Υψηλός ο κίνδυνος για τους καταναλωτές από τα κρυπτονομίσματα

tags :
ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Υψηλός ο κίνδυνος για τους καταναλωτές από τα κρυπτονομίσματα
Η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων, διαβεβαίωσε ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ 
Η Ουάσιγκτον ανησυχεί σχετικά με ενδεχόμενες απώλειες των καταναλωτών από μία πτώση στα ψηφιακά νομίσματα, σχολίασε σήμερα (12 Ιανουαρίου 2018) ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Steven Mnuchin, με αφορμή τη σημαντική αύξηση στις επενδύσεις των τοπικών νοικοκυριών στον κλάδο.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Economic Club of Washington, ο κ. Mnuchin διαβεβαίωσε πως η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων και ειδικά στο Bitcoin, έχοντας ήδη συστήσει μία ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα αποτιμήσει τους κινδύνους και θα εντοπίσει τις παράνομες χρήσεις των κρυπτονομισμάτων.
«Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι κακοί άνθρωποι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα κρυπτονομίσματα για να κάνουν κακά πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας επίσης, πως δεν υπάρχει ανάγκη για ένα «ψηφιακό δολάριο» ή μια καθιερωμένη εναλλακτική κρυπτογράφηση αντί του δολαρίου.
Σε ό,τι αφορά στη φορολογική μεταρρύθμιση, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα οφέλη, καθώς θα βοηθήσουν ώστε να ενισχυθεί σημαντικά η ανάπτυξη των Η.Π.Α..
«Θεωρούμε ότι θα βοηθήσουν ώστε να υπάρξει αύξηση της ανάπτυξης κατά ένα τρις. δολάρια, ως εκ τούτου πιστεύω ότι θα αποδώσει (σ.σ.: φορολογική μεταρρύθμιση», υποστήριξε ο κ. Mnuchin.
Οι απόψεις που εξέφρασε ο Αμερικανός ΥΠ.ΟΙΚ. έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την Joint Committee on Taxation της αμερικανικής Γερουσίας, η οποία έχει εκτιμήσει ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα αυξήσει το αμερικανικό έλλειμμα μεταξύ 1,1 και 1,5 τρισεκ. δολαρίων εντός της επόμενης 10ετίας
Τέλος, σημείωσε πως δε θα υπάρξει shutdown της κυβέρνησης του Donald Trump, καθώς εν τέλει το Κογκρέσο θα «περάσει» ένα πλήρες νομοσχέδιο χρηματοδότησης ή μια βραχυπρόθεσμη παράταση μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2018, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης