Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dailymail: Η Ελλάδα επιμένει στη διατήρηση προστίμου σε εταιρεία εξόρυξης χρυσού

Dailymail: Η Ελλάδα επιμένει στη διατήρηση προστίμου σε εταιρεία εξόρυξης χρυσού
Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Ελλάδας άσκησε έφεση κατά απόφασης δικαστηρίου που ακυρώνει πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ στην εξόρυξης Eldorado Gold
Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Ελλάδας άσκησε έφεση κατά απόφασης δικαστηρίου που ακυρώνει πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ, που είχε επιβληθεί στην εταιρεία εξόρυξης Eldorado Gold, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Dailymail.
Σε δήλωση την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2917, το υπουργείο δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου της Αθήνας δεν αμφισβήτησε τα πορίσματα περιβαλλοντικής επιθεώρησης, σε δύο από τις εγκαταστάσεις της καναδικής εταιρείας στη βόρεια Ελλάδα. Αντ 'αυτού, αναφέρει το δικαστήριο αποφάσισε ότι το υπουργείο πήρε πολύ χρόνο για να επιβάλει τα πρόστιμα, για εικαζόμενες παραβιάσεις των ελληνικών νόμων περί προστασίας του περιβάλλοντος.
Η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας βρίσκεται σε επίσημη διαδικασία διαιτησίας, η οποία θα τερματιστεί στις 6 Απριλίου 2018, για το αν η εταιρεία με έδρα το Βανκούβερ θα αποκτήσει άδεια για τις δραστηριότητές της.
Η Eldorado Gold είχε απειλήσει προηγουμένως να αναστείλει τις επιχειρήσεις της στην Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο 2.000 θέσεις εργασίας.
Η Ελλάδα θέλει να προσελκύσει ξένους επενδυτές, καθώς επιδιώκει να βγει από μια πολυετή οικονομική κρίση.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης