Τελευταία Νέα
Διεθνή

Express: Οι Έλληνες συνεχίζουν να υποφέρουν από την ανεργία – Δύσκολη η «καθαρή έξοδος» από το μνημόνιο

Express: Οι Έλληνες συνεχίζουν να υποφέρουν από την ανεργία – Δύσκολη η «καθαρή έξοδος» από το μνημόνιο
Διστακτικοί έναντι των προοπτικών της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο του 2018 εμφανίζονται ορισμένοι αναλυτές
Στο υψηλό επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Express, η οποία παραμένει άνω του 20% και δημιουργεί, όπως τονίζει, μία «χαμένη γενιά» Ελλήνων.
Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία, με ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το ποσοστό της έφθασε στο 40,8% για όσους είναι μεταξύ 15 έως 24 ετών τον Οκτώβριο 2017 από 44,4% που ήταν στον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα τονίζεται ότι η ελληνική οικονομία φαίνεται να πηγαίνει καλά, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται βέβαιος για μία «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018.
Πάντως, προστίθεται στο δημοσίευμα, αρκετοί σχολιαστές εμφανίζονται διστακτικοί αναφορικά με την «καθαρή έξοδο» και τις ευκαιρίες που μπορεί να έχει η Ελλάδα.
Αυτό που ανησυχεί ορισμένους εξ αυτών είναι ότι η Ελλάδα θα περάσει σε μία περίοδο εφησυχασμού, κάτι το οποίο μπορεί να την οδηγήσει εκ νέου σε λάθος δρόμο.
Την ίδια ώρα, όμως, οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται κουρασμένοι από την Ελλάδα και θέλουν να αφήσουν πίσω τους αυτό το πρόβλημα, προκειμένου να ασχοληθούν ορισμένες μεγαλύτερες προκλήσεις, όπως η ενοποίηση της Ευρωζώνης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης