Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθαρές ζημίες αναμένει για το σύνολο του 2017 η Deutsche Bank, λόγω των… ΗΠΑ

tags :
Καθαρές ζημίες αναμένει για το σύνολο του 2017 η Deutsche Bank, λόγω των… ΗΠΑ
Η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε ζημίες το 2017 τη Deutsche Bank…
Μικρές καθαρές ζημίες αναμένει για το σύνολο του περασμένου έτους η Deutsche Bank, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Neue Zürcher Zeitung ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας, κ. John Cryan.
H Deutsche Bank, η οποία δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο, γνωστοποίησε πριν από λίγες ημέρες πως θα υποστεί εφάπαξ ζημία 1,5 δισεκ. ευρώ από τη φορολογική μεταρρύθμιση που «πέρασαν» οι Ρεπουμπλικάνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία και θα επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου για το 2017.
Η τράπεζα σημείωσε πως οι ζημίες θα συρρικνώσουν κατά 10 μονάδες βάσης τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (CET1), ο οποίος αναμένεται να ανέλθει σε 13,9% στο τέλος του 2017.
Παράλληλα, για το τελευταίο τρίμηνο του 2017, τα συνδυασμένα έσοδα από πωλήσεις και εμπορικές συναλλαγές αναμένεται να υποχωρήσουν κατά περίπου 22%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Οι αναλυτές -κατά μέσο όρο- αναμένουν από τη γερμανική τράπεζα να παρουσιάσει καθαρά κέρδος 1,3 δισεκ. ευρώ για το περασμένο έτος.
Για το τρίτο τρίμηνο του 2017, η τράπεζα παρουσίασε υπερδιπλάσια -σε ετήσια βάση- 647 εκατ. ευρώ, με έσοδα 6,78 δισεκ. ευρώ (-9,6%), ενώ ένα τρίμηνο νωρίτερα κατέγραψε καθαρά κέρδη 466 εκατ. ευρώ (έναντι μόλις 20 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους), με έσοδα 6,6 δισεκ. ευρώ (-10%).
Το πρώτο τρίμηνο του 2017, η τράπεζα παρουσίασε, επίσης, υπερδιπλάσια κέρδη, ήτοι 575 εκατ. ευρώ, με έσοδα 7,3 δισεκ. ευρώ (-9%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης