Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζημίες για τις επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ από το σκάνδαλο στη Steinhoff International

tags :
Ζημίες για τις επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ από το σκάνδαλο στη Steinhoff International
Ζημίες για τις Goldman Sachs και JPMorgan από το σκάνδαλο στη Steinhoff International Holdings 
Οι Goldman Sachs και JPMorgan Chase βρίσκονται μεταξύ των επενδυτικών τραπεζών που υπέστησαν ζημίες από το σκάνδαλο-μαμούθ στη Steinhoff International Holdings, με τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, να κάνουν λόγο για 628 εκατ. και 143 εκατ. δολάρια, αντίστοιχα.
Οι ζημίες θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα της Goldman Sachs, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν στις 17 Ιανουαρίου 2018, ενώ JPMorgan ανακοίνωσε τη ζημία κατά τη σημερινή (12 Ιανουαρίου 2018) παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τελευταία τρίμηνο του 2017 (περισσότερα εδώ).
Σύμφωνα με όσα μετέδιδε το Bloomberg τον περασμένο Δεκέμβριο η συνολική έκθεση -μέσω δανειοδοτήσεων- των μεγάλων αμερικανικών και ευρωπαϊκών τραπεζών στην Steinhoff International Holdings ανέρχεται στα 18 δισεκ. ευρώ (12,1 δισεκ. αφορούν μακροπρόθεσμα ομόλογα ενώ τα 5,9 δισεκ., βραχυπρόθεσμα).
Η Steinhoff International Holdings βρίσκεται υπό το χείλος της χρεοκοπίας μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου που αφορούσε λογιστικές παρατυπίες, ενώ η μετοχή της -εισηγμένης στη Φρανκφούρτη- εταιρείας, έχει εξαϋλωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης