Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brookings: Στα ύψη το χρέος και οι αθετήσεις πληρωμών φοιτητικών δανείων, στις ΗΠΑ

tags :
Brookings: Στα ύψη το χρέος και οι αθετήσεις πληρωμών φοιτητικών δανείων, στις ΗΠΑ
Αθετήσεις πληρωμών στο 40% των φοιτητικών δανείων στις ΗΠΑ αναμένει το ινστιτούτο Brookings, μέχρι το 2023
Σε ανησυχητικά επίπεδα έχει φτάσει το συνολικό χρέος από τα φοιτητικά δάνεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη στιγμή που παρατηρείται μία συνεχόμενη αύξηση στις αθετήσεις πληρωμών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve που παραθέτει το Brookings Institution, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν φοιτητικά δάνεια ύψους 1,4 τρισεκ. δολαρίων στις Η.Π.Α., όταν το ΑΕΠ αγγίζει τα 20 τρισεκ..
Το ινστιτούτο εκτιμά ότι το 40% των φοιτητικών δανείων θα καταστούν μη εξυπηρετούμενα το 2023, αναθεωρώντας επί τα χείρω την προηγούμενη πρόβλεψή του που υπολόγιζε το παραπάνω ποσοστό έως το 2030.
«Η επικείμενη κρίση των φοιτητικών δανείων είναι χειρότερη από ό,τι πιστεύαμε.
Το χρέος των φοιτητών είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή χρέους για τα νοικοκυριά, μετά τα στεγαστικά, ενώ είναι η μόνη μορφή καταναλωτικού χρέους που συνέχισε να αυξάνεται μετά την Μεγάλη Ύφεση (2008). (…)
Οι Αφρο-αμερικάνοι πτυχιούχοι αθετούν πληρωμές σε πενταπλάσιο ποσοστό έναντι των λευκών αποφοίτων (21% έναντι 4%).

Brookings Student Loans

Επίσης, το 23% των φοιτητών που ξεκίνησαν το κολλέγιο το 1996, αθέτησαν πληρωμές εντός των επόμενων 12 ετών, με το αντίστοιχο ποσοστό για όσους εισήχθησαν το 2004 να ανέρχεται σε 43%», σημειώνεται στη σχετική έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης