Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κων. Φέγγος (VERSAL Α.Ε.Π.Ε.Υ.): Μετά από τρία χρόνια στα επίπεδα του 2015 το ελληνικό χρηματιστήριο

tags :
Κων. Φέγγος (VERSAL Α.Ε.Π.Ε.Υ.): Μετά από τρία χρόνια στα επίπεδα του 2015 το ελληνικό χρηματιστήριο
Υπάρχουν προσδοκίες χωρίς  …ημερομηνία  λήξης
Μια ανάσα από τις 858 μονάδες βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης, οι οποίες ήταν το τελευταίο υψηλό του καλοκαιριού, πριν προχωρήσουμε στη διόρθωση.
Οι 858 μονάδες επίσης αποτελούν το υψηλό από τον Φεβρουάριο του 2015, λίγο μετά τις εκλογές και δίνουν μια αίσθηση ευφορίας στους επενδυτές, αλλά και μια αίσθηση κινδύνου. Τότε ήμαστε στις 938 μονάδες που ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να πλησιάσουμε.
Διαγραμματικά ο Δείκτης επανέρχεται στο καλό σενάριο που κυριαρχούσε πέρυσι το καλοκαίρι και έδινε στόχο για αναστροφή της μακροχρόνια πτωτικής τάσης και επάνοδο σε μακροχρόνιο bull market.  
Φυσικά πέρυσι το Σεπτέμβριο, φροντίσαμε να γυρίσουμε πάλι στο αρνητικό την κατάσταση με τις συνεχείς υπαναχωρήσεις σε θέματα που είχαμε οι ίδιοι ψηφίσει όπως τα κόκκινα δάνεια και οι αποκρατικοποιήσεις.
Τώρα να δούμε τι θα συμβεί!
Στη Γερμανία επετεύχθη ο μεγάλος κυβερνητικός σχηματισμός και η ύπαρξη κυβέρνησης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είναι καλά νέα για την Ελλάδα.
Τα επιτόκια παραμένουν σε αρνητικά επίπεδα και αυτό δεν φαίνεται να απειλείται προσωρινά, ενώ η διεθνής στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση παραμένει ισχυρή.
Στο εσωτερικό μέτωπο, ακόμα παλεύουμε για τα πολυνομοσχέδια και την εφαρμογή τους και ως συνήθως καθυστερούμε στα πάντα.
Η MiFID II ισχύει αλλά ακόμα δεν έχει ψηφιστεί!!!
Χρηματιστηριακά αν καταφέρουμε να υπερβούμε τις 858 μονάδες, δημιουργείται ένας σχηματισμός που δίνει στόχο για τις 895 μονάδες και μετά πιθανόν διατήρηση μακροχρόνια ανοδικής τάσης.
Φυσικά και στην ανοδική τάση υπάρχουν διορθώσεις και όσο μεγαλύτερες οι άνοδοι, τόσο πιο απότομές οι διορθώσεις.
Αν τώρα δεν καταφέρουμε άμεσα το νέο υψηλό, η διόρθωση θα είναι σε πρώτη φάση ήπια, καθώς έχουν δημιουργηθεί σημαντικές στηρίξεις μέχρι τις 818 μονάδες.
Αν όμως μέσα στον Ιανουάριο δεν καταφέρουμε να κάνουμε νέο υψηλό πάνω από τις 858 μονάδες, η σούπα χαλάει πολύ.
Σε επίπεδο κλάδων, βλέπουμε τις τράπεζες να προσφέρουν σημαντικά κέρδη, αλλά και άλλες  μετοχές του κλάδου της ενέργειας, των κατασκευών, της ιατρικής και άλλων να προσφέρουν αποδόσεις και να αυξάνουν τζίρους.  Η διάχυση αυτή προδιαθέτει για καλές εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης