Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump ανοίγει την πόρτα των ΗΠΑ στους Νορβηγούς, αλλά γιατί να μεταναστεύσουν;

tags :
Ο Trump ανοίγει την πόρτα των ΗΠΑ στους Νορβηγούς, αλλά γιατί να μεταναστεύσουν;
Ως ανέκδοτο ακούγεται η «ανοιχτή αγκαλιά» του Donald Trump στους Νορβηγούς που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ 
Τα αποκρουστικά σχόλια του Donald Trump σχετικά με χώρες-«απόπατους» προκάλεσαν δικαιολογημένα ένα κύμα οργής από αξιωματούχους και απλούς πολίτες παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να μην δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε ένα έτερο σημείο του δημοσιεύματος της Washington Post.
Όπως μετέδωσε η αμερικανική εφημερίδα, ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος άνοιξε την αγκαλιά του στους Νορβηγούς που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η σκανδιναβική χώρα «είναι από αυτές που πρέπει να στέλνουν ανθρώπους στις Η.Π.Α.».
Οι περισσότεροι εκ των Νορβηγών «απάντησαν» μέσω των social media, αποδεικνύοντας πως δεν υπάρχει ιδιαίτερο… ενδιαφέρον.
Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία του Migration Policy Institute, το 2016, μόλις 362 Νορβηγοί μετανάστευσαν μόνιμα στις Η.Π.Α., με 93 να παίρνουν την «πράσινη κάρτα».
Μάλιστα, διαχρονικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Cato Institute, από τους εκατοντάδες χιλιάδες Νορβηγούς που μετανάστευσαν στις Η.Π.Α. από το 1825 μέχρι σήμερα, πάνω από το 70% επέστρεψε πίσω!
Η πανέμορφη Νορβηγία, όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Σκανδιναβίας, κυριαρχούν στις έρευνες σχετικά με το βιοτικό επίπεδο, τη στιγμή που οι Η.Π.Α. χάνουν συνεχώς έδαφος.
Ας πάρουμε μία γεύση από ορισμένες σχετικές έρευνες, μόνο για το 2017.

Παγκόσμια Τράπεζα: Νορβηγία, η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου - Στην 87η θέση η Ελλάδα (20/12/2017)

Στην 87η θέση της κατάταξης της Παγκόσμιας Τράπεζας με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου για το 2017 βρέθηκε η Ελλάδα, πίσω από όλα τις υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη ραγδαία επιδείνωση στο βιοτικό επίπεδο και την ψυχολογία των πολιτών, μετά από επτά και πλέον χρόνια οικονομικής κρίσης.
Την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά στην ευτυχία και την προσωπική ελευθερία των πολιτών κατέλαβε εκ νέου η Νορβηγία, ενώ πίσω της βρέθηκαν η Δανία, η Ισλανδία, η Ελβετία, η Φινλανδία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Σουηδία.
Οι Η.Π.Α. κατατάχθηκαν στην 14η θέση.
Αναλυτικότερα, η κατάταξη:







Νορβηγία, η καλύτερη χώρα για να ζεις – Στην 49η θέση η Ελλάδα (6/12/2017)

Η Νορβηγία -προσπερνώντας τη Νέα Ζηλανδία- κατέκτησε την πρώτη θέση στην έκθεση του Legatum Institute με τις πιο ευημερούσες χώρες του κόσμου για το 2017, με την Ελλάδα να βρίσκεται πάνω από τη μέση της κατάταξης, στην 49η θέση, έχοντας χάσει μάλιστα πέντε θέσεις σε σχέση με πέρυσι.
Η κατάταξη λαμβάνει υπόψη τις επιδόσεις του δείκτη Global Prosperity Index, ο οποίος αφορά στις κοινωνικές παροχές, τις οικονομικές επιδόσεις, την ασφάλεια, την εκπαίδευση, το πόσο ευτυχισμένοι είναι οι πολίτες και μία σειρά από επίσης βαρυσήμαντους παράγοντες (συνολικά 104!).
Στη συνέχεια, τα παραπάνω ταξινομούνται σε εννέα μεγαλύτερες κατηγορίες:
Την οικονομική ποιότητα, επιχειρηματικό περιβάλλον, τη διακυβέρνηση, την προσωπική ελευθερία, το κοινωνικό κεφάλαιο, την ασφάλεια, την εκπαίδευση, την υγεία και φυσικό περιβάλλον.
Οι πρώτες 20 χώρες, με αύξουσα σειρά, ήταν οι Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Σιγκαπούρη, Βέλγιο, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Ισλανδία, Ιρλανδία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Καναδάς, Δανία, Ολλανδία, Σουηδία, Ελβετία, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία και Νορβηγία.
Στην τελευταία θέση βρέθηκε η Υεμένη.
Αναλυτικότερα, κατάταξη:






Η Νορβηγία είναι «η πιο χαρούμενη χώρα» για το 2017 - Στην 87η θέση, από τις 155, η Ελλάδα (20/3/2017)

Η Νορβηγία είναι «η πιο χαρούμενη χώρα» για το έτος 2017, σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας που δημοσιεύει κάθε χρόνο το Δίκτυο Βιώσιμων Αναπτυξιακών Λύσεων (SDSN), μια παγκόσμια πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2012 και καλεί τις χώρες να καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και ισότητας ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών τους.
Μέσα στην δεκάδα περιλαμβάνονται και οι υπόλοιπες τρεις σκανδιναβικές χώρες, με τη Δανία να βρίσκεται στην 2η θέση (πέρυσι ήταν πρώτη!), την Φινλανδία στην 5η και την Σουηδία στην 10η.
Στην 3η, 4η, 6η, 7η, 8η, και 9η θέση βρίσκονται η Ισλανδία, η Ελβετία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία αντίστοιχα.
Η Ελλάδα κατετάχθη στην 87η θέση, από τις συνολικά 155 χώρες που συμπεριλήφθησαν στην έκθεση.
Το Νότιο Σουδάν, η Λιβερία, η Γουινέα, το Τόγκο, η Ρουάντα, η Τανζανία, το Μπουρούντι και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, η Γερμανία στην 16η, το Ηνωμένο Βασίλειο στη 19η, η Γαλλία στην 31η, ενώ οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην 14η.
Το Ισραήλ βρίσκεται στην 11η θέση, η Αυστρία στην 13η, η Ιρλανδία στην 15η, το Βέλγιο στην 17η, το Λουξεμβούργο στην 18η, η Ισπανία στην 34η, η Ιταλία στην 48η, η Κύπρος στην 65η και η Πορτογαλία στην 89η.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης