Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέταρτη εβδομάδα ανόδου για το πετρέλαιο – Άνω των 69 δολ. το Brent

Τέταρτη εβδομάδα ανόδου για το πετρέλαιο – Άνω των 69 δολ. το Brent
Δεν υπάρχει ισορροπία στην προμήθεια των αγορών, υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας
Την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου πέτυχε το πετρέλαιο, με στήριξη και από τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας την Παρασκευή 12/1 ότι οι διεθνείς προμήθειες «δεν είναι ακόμη ισορροπημένες».
Αύξηση 54 σεντς ή 0,79% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου του Brent, το οποίο διαμορφώθηκε στα 69,81 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έκλεισε την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών, με άνοδο 0,75% στα 64,30 δολάρια το βαρέλι.
Η άνοδος κατέφθασε παρά το γεγονός ότι καταγράφηκε αύξηση στις πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ για την τρέχουσα εβδομάδα, οι οποίες έφθασαν στις 752, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ενίσχυση από τον Ιούνιο του 2017.
Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας εκτίμησε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, στην οποία θα συμμετάσχουν και τα κράτη που έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας του οργανισμού έστω και εάν δεν είναι μέλη του, θα συζητηθεί η πορεία της συμφωνίας για μείωση παραγωγής και θα εξετασθεί ακόμη και η περίπτωση επέκτασή της.
Παράλληλα ο Vagit Alekperov, επικεφαλής της Lukoil, τόνισε ότι η Ρωσία θα αποφασίσει ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει σταδιακή απόσυρση από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ εάν το πετρέλαιο παραμένει κοντά στο επίπεδο των 70 δολαρίων για διάστημα άνω των έξι μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης