Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές της Βρετανίας – Έκκληση από τις τράπεζες στην κυβέρνηση

tags :
Καταρρέει μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές της Βρετανίας – Έκκληση από τις τράπεζες στην κυβέρνηση
Ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρρευση η βρετανική κατασκευαστική Carillion
Στο «χείλος του γκρεμού» βρίσκεται μία εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου, η Carillion, μετά το σημερινό (12 Ιανουαρίου 2018) «Όχι» των δανειστών της στο προτεινόμενο σχέδιο διάσωσης.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η -εδρεύουσα στο Γουλβερχάμπτον- εταιρεία, η οποία απασχολεί 43.000 εργαζομένους παγκοσμίως (οι 19.000 στη Μεγάλη Βρετανία) ταλαιπωρείται από χρέη άνω των 1,5 δισεκ. στερλινών, γεγονός που οδήγησε τις μεγάλες τράπεζες του νησιού να απευθυνθούν στη Downing Street.
Ειδικότερα, οι Barclays, Santander, Lloyds Banking Group, Royal Bank of Scotland και HSBC, προτρέπουν την βρετανική κυβέρνηση να λάβει δράση, ζητώντας την εγγύηση μέρους των χρεών της εταιρείας.
Παράλληλα, ζητούν την εξασφάλιση της απαιτούμενης ρευστότητας προκειμένου η Carillion να συνεχίσει να πληρώνει τους προμηθευτές, εν μέσω ανησυχιών ότι η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί.
Οι τράπεζες απαιτούν, επίσης, από την κυβέρνηση της κας Theresa May να δώσει διαβεβαιώσεις ότι η Carillion θα μπορέσει να ανταγωνιστεί μελλοντικά τις συμβάσεις για τα δημόσια έργα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης