Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ισπανία και η Ολλανδία αρνούνται κοινό σχέδιο για ένα πιο ήπιο Brexit

Η Ισπανία και η Ολλανδία αρνούνται κοινό σχέδιο για ένα πιο ήπιο Brexit
Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον νέο Ολλανδό ομόλογό του, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία για ένα πιο ήπιο Brexit
Η Ολλανδία και η Ισπανία δεν κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Βρετανία θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε αξιωματούχος του ολλανδικού Υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018.
Το Bloomberg ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή, ότι ο Ολλανδός και ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών, συμφώνησαν για μια μαλακότερη συμφωνία για το Brexit, που θα διατηρεί στενούς δεσμούς μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας.
Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον νέο Ολλανδό ομόλογό του, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία για ένα πιο ήπιο Brexit, δήλωσε ο εκπρόσωπος Coen Gelinck.
"Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο.
Είναι γνωστές θέσεις αυτές που συζητηθήκαν.
Ήμασταν εκεί για τη συνάντηση για να γνωριστούμε και συζητήσαμε το γεγονός ότι και οι δύο έχουμε ισχυρούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο και ότι είναι προς το συμφέρον μας ότι αυτό είναι γνωστό", είπε ο Gelinck.
Η Ισπανία και η Ολλανδία υποστηρίζουν τον διαπραγματευτή του Brexit της ΕΕ Michel Barnier, δήλωσε ο Gelinck.
Η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2019, αλλά προετοιμάζεται να συζητήσει τους όρους μίας διετούς μεταβατικής περιόδου μετά την ημερομηνία αυτή με τον Barnier, ο οποίος εκπροσωπεί τα συμφέροντα των άλλων 27 κρατών μελών της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Η Βρετανία και η ΕΕ έχουν επίσης ως στόχο να συζητήσουν τις μελλοντικές εμπορικές τους σχέσεις.
Κάποιοι από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου τάσσονται υπέρ της διατήρησης στενών δεσμών με την ΕΕ, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της χώρας, με το λεγόμενο "μαλακό Brexit", ενώ άλλοι θέλουν μία καθαρή έξοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης