Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Καναδάς χαιρετίζει την πρόταση Trump για την επέκταση των συνομιλιών της NAFTA

Ο Καναδάς χαιρετίζει την πρόταση Trump για την επέκταση των συνομιλιών της NAFTA
Ο Trump επιθυμεί η συμφωνία του 1994 μεταξύ των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού, να αναθεωρηθεί
Ο Καναδάς χαιρετίζει την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, η προθεσμία για την ολοκλήρωση των συνομιλιών για τον εκσυγχρονισμό της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA), να παραταθεί πέραν του τέλους Μαρτίου 2018, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Chrystia Freeland σε δημοσιογράφους την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018.
Ο Trump δήλωσε στην Wall Street Journal την Πέμπτη ότι "πολλά πράγματα είναι δύσκολο να διαπραγματευτούν" πριν από τις μεξικανικές προεδρικές εκλογές τον Ιούλιο 2018.
"Νόμιζω ότι ήταν μια λογική πρόταση από τον πρόεδρο Trump", δήλωσε η Freeland στους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας συνάντησης του Υπουργικού Συμβουλίου.
Οι συνομιλίες για την επικαιροποίηση της NAFTA οι οποίες πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου 2018, για να αποφευχθεί η σύγκρουση με τις εκλογές του Μεξικού, έχουν μείνει στάσιμες εν μέσω μεγάλων διαφωνιών.
Στις δηλώσεις του την Πέμπτη, ο Trump επανέλαβε την απειλή του να ανακοινώσει την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συνθήκη, εκτός εάν γίνουν σημαντικές αλλαγές, αλλά δήλωσε ότι "μπορεί να περιμένει" μέχρι και μετά τις εκλογές.
"Έχουμε πάντα την αίσθηση ότι η επιβολή τεχνητών προθεσμιών δεν είναι απαραίτητη.
Νόμιζω ότι ήταν μια εποικοδομητική πρόταση από τον πρόεδρο", δήλωσε η Freeland.
Ο Trump επιθυμεί η συμφωνία του 1994 μεταξύ των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού, να αναθεωρηθεί ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης