Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 11% της Oprah έναντι του Trump, με 50%-39%

tags :
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 11% της Oprah έναντι του Trump, με 50%-39%
Ισχυρό προβάδισμα της Oprah Winfrey έναντι του Donald Trump για τις προεδρικές εκλογές του 2020, σύμφωνα με δημοσκόπηση των NPR/NewsHour/Marist
Ισχυρό προβάδισμα έντεκα (11) ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Donald Trump απολαμβάνει η Oprah Winfrey, σε νέα δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα των NPR/NewsHour/Marist, η δημοφιλής Oprah συγκεντρώνει το 50% σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, με τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο να περιορίζεται στο 39%.
Βέβαια, από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 54% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί να συμμετάσχει η Oprah στις εκλογές, με το 35% να βρίσκεται σε αντίθετο κλίμα.
Στη δημοσκόπηση, που διεξήχθη μεταξύ 8 και 10 Ιανουαρίου, συμμετείχαν 1.092 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.
Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της Rasmussen Reports πριν από δύο ημέρες, η πάμπλουτη ηθοποιός και πρώην οικοδεσπότρια εκπομπής talk show συγκέντρωσε το 48% στην πρόθεση ψήφου των Αμερικανών, με το αντίστοιχο ποσοστό για τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο να διαμορφώνεται στο 38%.
Στις 9 Ιανουαρίου 2017, ο Donald Trump εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να την κερδίσει στις προεδρικές εκλογές, αν και τόνισε ότι δεν πιστεύει πως η Oprah Winfrey θα είναι εν τέλει υποψήφια.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνάντησης με βουλευτές στον Λευκό Οίκο, ο Ρεπουμπλικάνος δήλωσε πως συμπαθεί την Oprah, της οποίας η ορμητική ομιλία στις Χρυσές Σφαίρες την Κυριακή το βράδυ, πυροδότησε μαζικές εικασίες ότι θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος με τους Δημοκρατικούς το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης