Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τα κρατικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Τουρκία βοήθησε στην επαναστατική επίθεση

Συρία: Τα κρατικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Τουρκία βοήθησε στην επαναστατική επίθεση
Η Τουρκία είναι σημαντικός υποστηρικτής των επαναστατών της Συρίας
Η Τουρκία βοήθησε τους επαναστάτες να ξεκινήσουν επίθεση εναντίον του συριακού στρατού και των συμμάχων του στα βορειοδυτικά αυτή την εβδομάδα ανέφερε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018, κρατικό μέσο μαζικής ενημέρωσης της Συρίας, υπογραμμίζοντας τις πρόσφατες περιφερειακές εντάσεις στις μάχες.
"Οι κυβερνητικοί επιτελείς επιβεβαίωσαν στον ανταποκριτή του SANA ότι τρομοκράτες από το ισλαμικό κόμμα του Τουρκμενιστάν με την άμεση υποστήριξη, κατεύθυνση και προγραμματισμό του τουρκικού καθεστώτος, έφεραν τις περισσότερες δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν την επίθεσή τους", δήλωσε το SANA, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Πρόσθεσε ότι οι επαναστάτες είχαν χρησιμοποιήσει τουρκικά οχήματα.
Η Τουρκία είναι σημαντικός υποστηρικτής των επαναστατών της Συρίας, αλλά πρόσφατα συνεργάστηκε με τους συμμάχους της Δαμασκού στο Ιράν και τη Ρωσία, σε συναντήσεις για τη μείωση της βίας.
Οι ομάδες επαναστατών ξεκίνησαν μια επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, μετά από μια γρήγορη ώθηση από το στρατό και τους συμμάχους της προς την αεροπορική βάση του Αμπού Αλ-Νταχούρ.
Μια μονάδα στρατιωτικών μέσων ενημέρωσης που διοικείται από τον σύμμαχο της κυβέρνησης του Λιβάνου Χεζμπολάχ και ένας παρατηρητής πολέμου που εδρεύει στη Βρετανία, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο στρατός είχε ανακαταλάβει αρκετά χωριά που είχαν ληφθεί στην επίθεση των ανταρτών.
Η Τουρκία έχει επικρίνει την επίθεση του στρατού στο Ιντλίμπ, που βρίσκεται στη βορειοδυτική Συρία στο μεγαλύτερο από τα οχυρά των αντάρτων, λέγοντας την Παρασκευή ότι θα προκαλέσει ένα νέο κύμα μετανάστευσης.
Το Ιντλίμπ συνορεύει με την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης